Tanken over de grens in het Duitse stadje Laar, zoals hier mei vorig jaar, kan nu niet meer zonder een geldige coronatest op zak.
Volledig scherm
Tanken over de grens in het Duitse stadje Laar, zoals hier mei vorig jaar, kan nu niet meer zonder een geldige coronatest op zak. © Frank Uijlenbroek

Oproep | Heb jij last van nieuwe coronaregels in Duitsland? Deel hier jouw verhaal

Tanken, boodschappen doen of familie bezoeken in Duitsland kan vanaf vandaag alleen nog als je een negatieve coronatest kunt laten zien die niet ouder is dan 48 uur. ‘Grenspendelaars’ die in Duitsland werken moeten een negatief testbewijs op zak hebben van maximaal 72 uur oud. 

5 reacties

 • Rolanda Schouten-Dunnink

  1 maand geleden
  Wij staan net over de grens van Duitsland op de camping. Daar mogen we nu niet meer elk weekend en de meivakantie heen. Dat vind ik heel vervelend. Onze dochter geniet daar zo van. Elke x een test doen om daar heen te mogen is geen optie voor haar. Wij kunnen wel een test halen, maar bij haar lukt dat helaas niet. We hopen dat we snel weer heen mogen.
 • Zomer

  1 maand geleden
  Jammer dan....een tijdje niet tanken en/of boodschappen doen in Duitsland. Als je daar vlak over de grens in Duitsland woont (en dat zijn er heel wat) en vrijwel dagelijks naar Nederland moet/gaat is dat nog wel even wat lastiger. Je zult toch ook weer terug moeten naar Nederland. De regels daarvoor zijn ook niet bepaald duidelijk. Het is momenteel niet fijn als Duitsland je huisland is en Nederland je thuisland. Lang leve de open grenzen van de EU !
 • Martin Buitenhuis

  1 maand geleden
  Gaan normaal iedere 14 dagen naar Uelsen voor boodschappen en tanken,ga echt niet coronatest doen van €60.00 om naar Duitsland te gaan
 • Weijel

  1 maand geleden
  Kan nu niet meer naar mijn familie in Krefeld.
 • Ben Huisintveld

  1 maand geleden
  Ga geregeld de grens over voor tanken en boodschappen doen. Dit is een vervelende beslissing.
 1. Oude dame had hippe jas niet misstaan: ‘gemiste kans voor Hardenberg’
  PREMIUM

  Oude dame had hippe jas niet misstaan: ‘gemiste kans voor Hardenberg’

  Liefhebbers van een hippe invulling van doorleefde panden hadden hun hart kunnen ophalen in Hardenberg. Dat blijkt uit schetsen die een architect maakte voor een hedendaagse metamorfose van het vroegere Röpcke-Zweers Ziekenhuis. Dat is sinds vorig jaar niet meer in gebruik en wordt binnenkort grotendeels gesloopt, om plaats te maken voor een grote parkeerplaats voor het gloednieuwe Saxenburgh Medisch Centrum.
 1. Mikos Gouka: ‘Applaus haalde angel eruit’
  Play

  Mikos Gouka: ‘Applaus haalde angel eruit’

 2. VN-chef roept Israël en Palestijnen op tot staakt-het-vuren
  Play

  VN-chef roept Israël en Palestij­nen op tot staakt-het-vu­ren

Vechtdal