Volledig scherm
De winnende wagen van HHM. © Oranjevereniging Gramsbergen

Optocht waardige afsluiter Gramsbergen Lichtstad

Grote deelname, een erg hoog niveau en buurtschappen die zich weer van hun beste kant lieten zien. De jury van de afsluitende optocht in Gramsbergen Lichtstad had een zware dobber aan het kiezen van de prijswinnaars.

Een bonte optocht van versierde wagens en creatief verklede groepen vormde zaterdag de afsluiting van Gramsbergen Lichtstad. Vooral de twaalf versierde wagens waren volgens de jury van erg hoog niveau.

Aan humor geen gebrek. Zo reed de ‘spookrijder’ tegen de optocht in, wat zorgde voor hilarische situaties. De muziekverenigingen SDG uit Ane en Crescendo uit Gramsbergen zorgden voor de begeleiding.

Het was buurtvereniging HHM, die met de uitbeelding van 'Het goeie komt van HHM koeien' bij de versierde wagens na lang juryberaad tot winnaar werd uitgeroepen.

Zie www.gramsbergen.nl/oranjevereniging voor de volledige uitslag.

 1. Agrarisch datingbureau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurrentie van Tinder’
  PREMIUM

  Agrarisch datingbu­reau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurren­tie van Tinder’

  Twee touringcars vol en een bestelbusje met baby's, dat moet zo'n beetje de oogst zijn van zes jaar Farmers4Love. En vast een hoop verborgen liefdes. De agrarische datingsite waar boeren en boerinnen elkaar voor het leven weten te vinden, houdt er over krap een maand echter mee op. Te veel concurrentie van de Tinders, Lexa’s en de Peppers van deze wereld, en de man-vrouwverhouding loopt een beetje uit de pas. ,,Willen we mee, dan zouden we ook niet-agrariërs bij Farmers4Love toe moeten laten. Maar dan gaan we op in de massa, en dat willen we niet.”
 2. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
  PREMIUM
  Video

  Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

  Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

Vechtdal