Volledig scherm
Archieffoto: In de sporthal gaf dit orkest een gelegenheidsconcert met allerlei verschillende muzikanten die nog maar net met elkaar hebben samengespeeld. © FFU Press Agency/Michiel van de Velde

Orkesten zoeken elkaar op voor MegaConcert Gramsbergen

Crescendo uit Gramsbergen en Soli Deo Gloria uit Ane slaan de handen ineen. Beide orkesten nemen vanaf dit jaar de organisatie van het MegaConcert tijdens de Oranjefeestweek in handen. Zaterdag is het eerste concert in de nieuwe stijl.

Traditioneel was de organisatie in handen van Crescendo. Maar het afzwaaien van een aantal leden zorgden voor een leegte in de organisatie. ,,Het idee ontstond om samen te werken met Soli Deo Gloria, wat we met de jeugd ook al doen", vertelt mede-organisator Agnes Snippe. Het gevolg is dat ieder jaar een andere dirigent de leiding heeft over het orkest. Dit jaar geeft Alfred Willering de maat aan. 

Ook inhoudelijk ondergaat het MegaConcert een metamorfose. De charme van het concert is dat muzikanten uit heel het land slechts twee uur samen repeteren, waarna ze de grote uitvoering spelen. Echter gaven muzikanten aan dat de muziek die gespeeld werd soms te moeilijk was voor de korte repetitietijd. ,,Het niveau voor muzikanten is iets verlaagd, maar de muziek wordt voor de leek herkenbaarder." Op de speellijst staan onder meer 'Let me entertain you' en 'You can leave your hat on'. 

Inmiddels hebben 144 muzikanten zich aangemeld. De hoop is dat zaterdag zeker 150 muzikanten meespelen. Het MegaConcert begint om 20.00 uur in de sporthal en toegang is gratis.

De Stentor nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
 1. Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’
  PREMIUM

  Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’

  Everth (61) en Frenske (61) Visscher uit Dedemsvaart veroverden zaterdagavond de harten van Nederland, met hun poging om van een eeuwenoud en vervallen kasteel in Frankrijk een bed and breakfast te maken. Meer dan 1,5 miljoen mensen zagen het geklungel met de taal, de strijd tegen houtworm en het gehaast om de eerste gasten te ontvangen. Maar ook een ongebreideld positivisme van de nieuwbakken kasteelheer om van het avontuur een goed einde te maken. ,,Die satellietschotel? Die staat er inmiddels. Net als de wasmachine.”
 2. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal