Volledig scherm
Archieffoto: In de sporthal gaf dit orkest een gelegenheidsconcert met allerlei verschillende muzikanten die nog maar net met elkaar hebben samengespeeld. © FFU Press Agency/Michiel van de Velde

Orkesten zoeken elkaar op voor MegaConcert Gramsbergen

Crescendo uit Gramsbergen en Soli Deo Gloria uit Ane slaan de handen ineen. Beide orkesten nemen vanaf dit jaar de organisatie van het MegaConcert tijdens de Oranjefeestweek in handen. Zaterdag is het eerste concert in de nieuwe stijl.

Traditioneel was de organisatie in handen van Crescendo. Maar het afzwaaien van een aantal leden zorgden voor een leegte in de organisatie. ,,Het idee ontstond om samen te werken met Soli Deo Gloria, wat we met de jeugd ook al doen", vertelt mede-organisator Agnes Snippe. Het gevolg is dat ieder jaar een andere dirigent de leiding heeft over het orkest. Dit jaar geeft Alfred Willering de maat aan. 

Ook inhoudelijk ondergaat het MegaConcert een metamorfose. De charme van het concert is dat muzikanten uit heel het land slechts twee uur samen repeteren, waarna ze de grote uitvoering spelen. Echter gaven muzikanten aan dat de muziek die gespeeld werd soms te moeilijk was voor de korte repetitietijd. ,,Het niveau voor muzikanten is iets verlaagd, maar de muziek wordt voor de leek herkenbaarder." Op de speellijst staan onder meer 'Let me entertain you' en 'You can leave your hat on'. 

Inmiddels hebben 144 muzikanten zich aangemeld. De hoop is dat zaterdag zeker 150 muzikanten meespelen. Het MegaConcert begint om 20.00 uur in de sporthal en toegang is gratis.

De Stentor nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
  1. Slagharense carnavalsgroep wil af van de mexicano
    PREMIUM
    video + foto's

    Slagharen­se carnavals­groep wil af van de mexicano

    De Slagharense carnavalsgroep De Klaplopers wil met hun actie Kickout Mexicano de gelijknamige snack uit de cafetaria’s verbannen vanwege het volgens hen aanstootgevende karakter. ,,Een lui in saus achterover liggende, geribbelde lap vlees, dat is niet iets waar de gemiddelde Mexicaan zich graag mee vergeleken ziet worden”, aldus De Klaplopers, die hun actie kracht bijzetten in de carnavalsoptocht die zaterdagmiddag door Turfgat trok.

Vechtdal