Archieffoto: In de sporthal gaf dit orkest een gelegenheidsconcert met allerlei verschillende muzikanten die nog maar net met elkaar hebben samengespeeld.
Volledig scherm
Archieffoto: In de sporthal gaf dit orkest een gelegenheidsconcert met allerlei verschillende muzikanten die nog maar net met elkaar hebben samengespeeld. © FFU Press Agency/Michiel van de Velde

Orkesten zoeken elkaar op voor MegaConcert Gramsbergen

Crescendo uit Gramsbergen en Soli Deo Gloria uit Ane slaan de handen ineen. Beide orkesten nemen vanaf dit jaar de organisatie van het MegaConcert tijdens de Oranjefeestweek in handen. Zaterdag is het eerste concert in de nieuwe stijl.

Traditioneel was de organisatie in handen van Crescendo. Maar het afzwaaien van een aantal leden zorgden voor een leegte in de organisatie. ,,Het idee ontstond om samen te werken met Soli Deo Gloria, wat we met de jeugd ook al doen", vertelt mede-organisator Agnes Snippe. Het gevolg is dat ieder jaar een andere dirigent de leiding heeft over het orkest. Dit jaar geeft Alfred Willering de maat aan. 

Ook inhoudelijk ondergaat het MegaConcert een metamorfose. De charme van het concert is dat muzikanten uit heel het land slechts twee uur samen repeteren, waarna ze de grote uitvoering spelen. Echter gaven muzikanten aan dat de muziek die gespeeld werd soms te moeilijk was voor de korte repetitietijd. ,,Het niveau voor muzikanten is iets verlaagd, maar de muziek wordt voor de leek herkenbaarder." Op de speellijst staan onder meer 'Let me entertain you' en 'You can leave your hat on'. 

Inmiddels hebben 144 muzikanten zich aangemeld. De hoop is dat zaterdag zeker 150 muzikanten meespelen. Het MegaConcert begint om 20.00 uur in de sporthal en toegang is gratis.

De Stentor nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
 1. Hardenberg bezingt saamhorigheid in coronacrisis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis
  PREMIUM
  video

  Hardenberg bezingt saamhorig­heid in coronacri­sis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis

  De linten en de lijnen, zover mag je gaan. De vrijheid die we hebben, dwingt ons stil te staan. Elkaar de hand te reiken, het is niet meer wat het was. Je woorden van liefde, kaatsen tegen glas... Samen met sprekende zwart-witfoto’s uit het dagelijks leven en muziek van een zeskoppige band vormen deze songteksten ‘Oog van de storm’, een indrukwekkend slotlied van de documentaire ‘Lotgenoten’ dat lekker in het gehoor ligt en makkelijk meezingt.
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.

Vechtdal