Volledig scherm
PREMIUM
Insiya, ontvoerd naar India, kosteloos © -

Oud-politieman Erik S. uit Dedemsvaart gaat celstraf voor rol bij ontvoering Insiya aanvechten

Voormalig inwoner van Dedemsvaart en oud-politieman Erik S., die donderdag in de zaak van het ontvoerde meisje Insiya tot een celstraf van vier jaar en drie maanden is veroordeeld, tekent hoger beroep aan. Zijn advocaat gaat opnieuw proberen om de Indiase vader van het meisje als getuige te horen. 

De rechtbank heeft in totaal vijf mannen en een vrouw veroordeeld tot celstraffen van zestien maanden tot vier jaar en drie maanden voor hun betrokkenheid bij de zaak. Het destijds twee jaar oude meisje werd op 29 september 2016 met geweld uit het huis van haar oma in Amsterdam weggehaald en overgedragen aan haar vader in India. Vader Shehzad H. was verwikkeld in een slepende echtscheidingsprocedure met de moeder van Insiya, Nadia Rashid.

 1. Lokaal verslaggever Geke (63) op straat nu Dedemsvaartse Courant na 143 jaar verdwijnt: ‘dit valt niet te begrijpen’
  PREMIUM

  Lokaal verslagge­ver Geke (63) op straat nu Dedems­vaart­se Courant na 143 jaar verdwijnt: ‘dit valt niet te begrijpen’

  De Dedemsvaartse Courant houdt na 143 jaar op te bestaan. Tot teleurstelling van Geke Lensen, redactioneel aanspreekpunt naar de lezers en zo'n beetje de enige verslaggever die nog over was. Zij zag de bui al enigszins hangen, toen de oorspronkelijke uitgever Boom dik twee jaar terug werd overgenomen door de Noordelijke Dagblad Combinatie. ,,Daarmee is Dedemsvaart echt aan het voeteneind komen te liggen.”
 2. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
  PREMIUM

  Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

  ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Vechtdal