Volledig scherm
PREMIUM
Insiya, ontvoerd naar India, kosteloos © -

Oud-politieman Erik S. uit Dedemsvaart gaat celstraf voor rol bij ontvoering Insiya aanvechten

Voormalig inwoner van Dedemsvaart en oud-politieman Erik S., die donderdag in de zaak van het ontvoerde meisje Insiya tot een celstraf van vier jaar en drie maanden is veroordeeld, tekent hoger beroep aan. Zijn advocaat gaat opnieuw proberen om de Indiase vader van het meisje als getuige te horen. 

De rechtbank heeft in totaal vijf mannen en een vrouw veroordeeld tot celstraffen van zestien maanden tot vier jaar en drie maanden voor hun betrokkenheid bij de zaak. Het destijds twee jaar oude meisje werd op 29 september 2016 met geweld uit het huis van haar oma in Amsterdam weggehaald en overgedragen aan haar vader in India. Vader Shehzad H. was verwikkeld in een slepende echtscheidingsprocedure met de moeder van Insiya, Nadia Rashid.

  1. Afscheid krijgt extra dimensie voor Hardenbergse burgervader
    video

    Afscheid krijgt extra dimensie voor Hardenberg­se burgerva­der

    Voor Peter Snijders en zijn gezin staat deze week in het teken van afscheid nemen. Na acht jaar verlaat hij Hardenberg als burgemeester, om in Zwolle aan de slag te gaan. Dinsdag legde hij zijn ambtsketen neer tijdens de laatste raadsvergadering die hij mocht leiden, vanavond werd hij uitgezwaaid door honderden Hardenbergers en genodigden tijdens een afscheidsfeest in het gemeentepark in Dedemsvaart. Maar het vaarwel kreeg een extra lading voor de hele familie nadat woensdag Snijders’ moeder overleed.

Vechtdal