Volledig scherm
PREMIUM
Insiya, ontvoerd naar India, kosteloos © -

Oud-politieman Erik S. uit Dedemsvaart gaat celstraf voor rol bij ontvoering Insiya aanvechten

Voormalig inwoner van Dedemsvaart en oud-politieman Erik S., die donderdag in de zaak van het ontvoerde meisje Insiya tot een celstraf van vier jaar en drie maanden is veroordeeld, tekent hoger beroep aan. Zijn advocaat gaat opnieuw proberen om de Indiase vader van het meisje als getuige te horen. 

De rechtbank heeft in totaal vijf mannen en een vrouw veroordeeld tot celstraffen van zestien maanden tot vier jaar en drie maanden voor hun betrokkenheid bij de zaak. Het destijds twee jaar oude meisje werd op 29 september 2016 met geweld uit het huis van haar oma in Amsterdam weggehaald en overgedragen aan haar vader in India. Vader Shehzad H. was verwikkeld in een slepende echtscheidingsprocedure met de moeder van Insiya, Nadia Rashid.

  1. GroenLinks: NAM moet stoppen met gaswinning na lekkage Collendoornerveen
    PREMIUM

    GroenLinks: NAM moet stoppen met gaswinning na lekkage Collendoor­ner­veen

    GroenLinks in Overijssel pleit voor stopzetting van de installatie die NAM in gebruik heeft in Collendoornerveen. Die lekte in het verleden, is inmiddels gerepareerd en klaar om weer gebruikt te worden. De NAM doet allerlei tests om de installatie op eventuele nieuwe lekken te controleren. Wat betreft Statenlid Robert Jansen hoeft dat helemaal niet. ,,Je moet de hele troep niet meer willen opstarten.”

Vechtdal