Volledig scherm
Hotel en Restaurant De Bokkepruik in Hardenberg. © Google Streetview

Oud-sterrenrestaurant De Bokkepruik in Hardenberg sluit de deuren

Het in de regio zeer bekende hotel & restaurant De Bokkepruik in Hardenberg gaat sluiten. Eigenaren chefkok Jaap Istha en gastvrouw Heleen Istha serveren op zaterdag 15 februari voor het laatst hun gerechten.

Het restaurant aan de Hessenweg 7 in Hardenberg is een begrip in het oosten. 27 Jaar had het een Michelinster, maar in 2017 raakte het restaurant die hoge culinaire waardering kwijt.

Na jaren van passie en liefde voor het vak vinden de eigenaren het nu genoeg geweest. Leeftijd, gezondheidsredenen en een veranderende markt hebben Jaap Istha en Heleen Istha-Koeslag doen beslissen dat het tijd wordt voor een ander en bij voorkeur iets rustiger leven, zo laten zij in een persbericht weten.

Pand

Het pand waarin De Bokkepruik zich bevindt is al sinds 1791 eigendom van de familie Koeslag. Het is al generaties een bekend culinair adres in Hardenberg voor mensen uit de regio en ver daarbuiten. Met het sluiten van De Bokkepruik komt een einde aan deze familietraditie. Het bedrijf is verkocht en zal niet worden voortgezet als horeca.

Het restaurant serveert vanaf 28 januari tot en met 15 februari een speciaal ‘Vaarwel menu’. 

Volledig scherm
De Bokkepruik in Hardenberg gaat sluiten. © Carlo ter Ellen DTCT
  1. Centraal loket verwijst asielzoekers Hardenberg naar activiteiten en vrijwilligerswerk
    PREMIUM

    Centraal loket verwijst asielzoe­kers Hardenberg naar activitei­ten en vrijwilli­gers­werk

    Sinds de komst van het azc in Hardenberg eind 2016 werken zes organisaties aan de integratie van asielzoekers. Zoals het Buddyproject, InBeeld en de bibliotheek. De azc-bewoners doen goed mee aan activiteiten, maar die zouden wel veel beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Op verzoek van wethouder Gitta Luiten hebben de organisaties nu een integraal plan opgesteld, voor de resterende periode van vijf jaar die oktober 2021 afloopt.

Vechtdal