Volledig scherm
Hotel en Restaurant De Bokkepruik in Hardenberg. © Google Streetview

Oud-sterrenrestaurant De Bokkepruik in Hardenberg sluit de deuren

Het in de regio zeer bekende hotel & restaurant De Bokkepruik in Hardenberg gaat sluiten. Eigenaren chefkok Jaap Istha en gastvrouw Heleen Istha serveren op zaterdag 15 februari voor het laatst hun gerechten.

Het restaurant aan de Hessenweg 7 in Hardenberg is een begrip in het oosten. 27 Jaar had het een Michelinster, maar in 2017 raakte het restaurant die hoge culinaire waardering kwijt.

Na jaren van passie en liefde voor het vak vinden de eigenaren het nu genoeg geweest. Leeftijd, gezondheidsredenen en een veranderende markt hebben Jaap Istha en Heleen Istha-Koeslag doen beslissen dat het tijd wordt voor een ander en bij voorkeur iets rustiger leven, zo laten zij in een persbericht weten.

Pand

Het pand waarin De Bokkepruik zich bevindt is al sinds 1791 eigendom van de familie Koeslag. Het is al generaties een bekend culinair adres in Hardenberg voor mensen uit de regio en ver daarbuiten. Met het sluiten van De Bokkepruik komt een einde aan deze familietraditie. Het bedrijf is verkocht en zal niet worden voortgezet als horeca.

Het restaurant serveert vanaf 28 januari tot en met 15 februari een speciaal ‘Vaarwel menu’. 

Volledig scherm
De Bokkepruik in Hardenberg gaat sluiten. © Carlo ter Ellen DTCT
 1. 20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg
  PREMIUM

  20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg

  Koning Willem Alexander en koningin Máxima ontketenden met hun huwelijk op 02-02-2002 een ware rage: trouwen op ‘de perfecte datum’. Zo waren 06-06-’06 en 1-7-’17 populaire data om een relatie te bekronen met goud of zilver. Ook dit jaar liggen weer enkele bijzondere cijfercombinaties in het verschiet. Met als topper 20-02-2020. Die donderdag is het drukker dan normaal in de trouwlocaties in het Vechtdal.
 2. Harm (81) uit Dedemsvaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst
  PREMIUM
  video, poll & quiz

  Harm (81) uit Dedems­vaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst

  ‘Wilhelmus van Nassouwe ben ik, van Duitsen bloed,’ wordt als het aan Harm Leffers uit Dedemsvaart ligt in het vervolg ‘Wie 't rood wit blauw wil hijsen, heeft 't paspoort van ons land’. En het volgens hem maar wat vage ‘ben ik, vrij, onverveerd’ en de ongepaste ode aan 'den Koning van Hispanje’ kunnen ook wel uit het volkslied geschrapt worden. ,,Tijd voor verandering.”

Vechtdal