De winkels aan De Spinde, in het complex met een omgekeerde L-vorm, en de oude Rabobank met ronde gevel daarnaast, worden volgens het conceptplan voor de herontwikkeling van het gebied gesloopt. Daarvoor in de plaats komen drie nieuwe bouwblokken, zonder winkels. Vanaf de Fortuinstraat (linksonder op deze dronefoto) moet een betere verbinding ontstaan met de parkeerkelder onder het gemeentehuis, bijgenaamd 'de ananas’ (rechtsboven).
Volledig scherm
De winkels aan De Spinde, in het complex met een omgekeerde L-vorm, en de oude Rabobank met ronde gevel daarnaast, worden volgens het conceptplan voor de herontwikkeling van het gebied gesloopt. Daarvoor in de plaats komen drie nieuwe bouwblokken, zonder winkels. Vanaf de Fortuinstraat (linksonder op deze dronefoto) moet een betere verbinding ontstaan met de parkeerkelder onder het gemeentehuis, bijgenaamd 'de ananas’ (rechtsboven). © Wilbert Bijzitter

Oude bank en winkels Hardenberg maken plaats voor 'nieuwe’ Spinde

Niet alleen de winkelpanden aan De Spinde maar ook de voormalige Rabobank in Hardenberg worden binnen afzienbare tijd gesloopt. Daarvoor in de plaats verrijzen naast het gemeentehuis drie nieuwe bouwblokken. Daarin is geen plek meer voor winkels, want die zijn alleen nog maar welkom in het Hardenbergse stadshart. 

  1. Harde klap: motorblok vliegt uit auto, bestuurder zwaargewond
    Play

    Harde klap: motorblok vliegt uit auto, bestuurder zwaarge­wond

  2. Vrachtwagencabine brandt uit op parkeerplaats
    Play

    Vrachtwa­gen­ca­bi­ne brandt uit op parkeer­plaats

Vechtdal