De winkels aan De Spinde, in het complex met een omgekeerde L-vorm, en de oude Rabobank met ronde gevel daarnaast, worden volgens het conceptplan voor de herontwikkeling van het gebied gesloopt. Daarvoor in de plaats komen drie nieuwe bouwblokken, zonder winkels. Vanaf de Fortuinstraat (linksonder op deze dronefoto) moet een betere verbinding ontstaan met de parkeerkelder onder het gemeentehuis, bijgenaamd 'de ananas’ (rechtsboven).
Volledig scherm
De winkels aan De Spinde, in het complex met een omgekeerde L-vorm, en de oude Rabobank met ronde gevel daarnaast, worden volgens het conceptplan voor de herontwikkeling van het gebied gesloopt. Daarvoor in de plaats komen drie nieuwe bouwblokken, zonder winkels. Vanaf de Fortuinstraat (linksonder op deze dronefoto) moet een betere verbinding ontstaan met de parkeerkelder onder het gemeentehuis, bijgenaamd 'de ananas’ (rechtsboven). © Wilbert Bijzitter

Oude bank en winkels Hardenberg maken plaats voor 'nieuwe’ Spinde

Niet alleen de winkelpanden aan De Spinde maar ook de voormalige Rabobank in Hardenberg worden binnen afzienbare tijd gesloopt. Daarvoor in de plaats verrijzen naast het gemeentehuis drie nieuwe bouwblokken. Daarin is geen plek meer voor winkels, want die zijn alleen nog maar welkom in het Hardenbergse stadshart. 

  1. Op 30 liter zonnebloemolie tuft Hardenberger met antieke trekker en pipowagen 450 km van camping naar camping
    PREMIUM

    Op 30 liter zonnebloem­olie tuft Hardenber­ger met antieke trekker en pipowagen 450 km van camping naar camping

    Op vakantie krijgt Eg Geerligs uit de Hardenbergse buurtschap Hoogenweg altijd veel bekijks. Voorbijgangers steken de duim op als hij passeert. En dat is niet alleen vanwege zijn imposante walrussnor, maar vooral dankzij de bijzondere combinatie waarmee de 67-jarige Geerligs door het land trekt. Zijn nachtverblijf is een oude pipowagen, niet getrokken door het legendarische ezeltje Nononono maar een luidruchtig puffende Lanz Bulldog.

Vechtdal