Volledig scherm
© eigen foto

Ouderen doen leuke dingen met studenten van het Alfa-college

DEDEMSVAART / HARDENBERG - Bewoners van de Van Dedem Marke in Dedemsvaart kunnen allerlei leuke activiteiten doen dankzij leerlingen van het Alfa-college in Hardenberg.

Het wijkleercentrum van de school en zorginstelling Baalderborg Groep zijn hiervoor een samenwerking gestart. Na een kennismakingsbijeenkomst en rondleiding, zijn de zeventien studenten deze week begonnen.

Gedurende het hele schooljaar gaan iedere woensdag eerstejaars studenten van de opleiding Dienstverlening niveau 2 naar de Van Dedem Marke om de dagbestedingscoaches te helpen bij hun activiteiten. Daarnaast geven de studenten ondersteuning bij activiteiten in de huiskamers van de verschillende zorgafdelingen. Een onderdeel van de werkzaamheden is onder meer . het ondersteunen bij het ontbijt en bij de middagmaaltijden. "Op deze manier wordt jong en oud bij elkaar betrokken en kunnen de studenten alvast ervaren wat het werken binnen de ouderenzorg betekent", zo laat de school weten.

Lessen
De zeventien studenten worden verdeeld in twee groepen. De eerste groep volgt lessen binnen Van Dedem Marke, de andere groep ondersteunt bij de activiteiten. De lessen worden verzorgd door Karlien de Lange, docent van het Alfa-college, in samenwerking met de medewerkers van de Baalderborg Groep. De medewerkers van de Baalderborg Groep gaan de studenten wegwijs maken in zaken als gastvrijheid, visie op ouderenzorg en dementie. "Zij hebben de ervaring en zijn deskundig op dit gebied wat weer een grote aanvulling is voor onze studenten", aldus een woordvoerder van het Alfa-college. Bij grote activiteiten zullen alle studenten de dagbestedingscoaches ondersteunen.

Vechtdal