Chilion Snoek: 'De recente berichtgeving in de media over antisemitisch gedachtegoed van prominente leden van de jongerenbeweging van FvD (JFVD) heeft mij geschokt.'
Volledig scherm
PREMIUM
Chilion Snoek: 'De recente berichtgeving in de media over antisemitisch gedachtegoed van prominente leden van de jongerenbeweging van FvD (JFVD) heeft mij geschokt.' © Frans Paalman

Overijssels Statenlid Snoek weg bij Forum voor Democratie vanwege ‘radicale koers’

updateOverijssels Statenlid Chilion Snoek heeft zijn lidmaatschap van Forum voor Democratie per direct opgezegd. Hij zegt niet langer te kunnen leven met de ‘radicaliserende koers’ van de partijtop. Berichtgeving over antisemitisch gedachtegoed binnen de Forum-jongerenbeweging was voor hem de druppel.

 1. Edwin Evers uit Hardenberg scoort weer met imitatie van Frank de Boer, en ‘er komen er nog wel een paar’
  PREMIUM
  Audio & Video

  Edwin Evers uit Hardenberg scoort weer met imitatie van Frank de Boer, en ‘er komen er nog wel een paar’

  Imitaties van Edwin Evers uit Hardenberg blijven onverminderd populair. Dat blijkt ook deze dagen weer, als de voormalige 538-dj in de ochtend vóór het EK-duel tegen Oekraïne (3-2 overwinning voor Nederland) een geluidsfragment van de broertjes De Boer deelt op zijn social media. In no-time is het telefoongesprek met onder meer de bondscoach meer dan honderdduizend keer beluisterd.
 2. Gedeputeerde wil kanaalbewoners Almelo-De Haandrik helpen, maar kan niets beloven
  PREMIUM

  Gedeputeer­de wil kanaalbewo­ners Almelo-De Haandrik helpen, maar kan niets beloven

  Bewoners van beschadigde huizen langs Kanaal Almelo-De Haandrik keken reikhalzend uit naar 26 mei 2020, de dag waarop het rapport uitkwam, dat zou aantonen dat de schades zijn veroorzaakt door werk aan het kanaal. Maar de onderzoekers legden die link niet. Bijna een jaar later is de oorzaak nog niet bekend. Gedeputeerde Bert Boerman uit Kampen: „Ik zou het liefst zeggen, dat het allemaal goed komt. Maar dat kan ik niet.”
 3. Zo was een flatje in Hardenberg het distributiepunt voor wietkwekerijen in Oost-Nederland
  PREMIUM

  Zo was een flatje in Hardenberg het distribu­tie­punt voor wietkweke­rij­en in Oost-Nederland

  Een centraal distributiepunt voor de bevoorrading van meerdere wietkwekerijen in Oost-Nederland stond volgens het Openbaar Ministerie in 2017 in Hardenberg. In totaal zes verdachten verschijnen vandaag en morgen voor de strafrechters in het onderzoek met de vreemde naam ‘Honda Civic’, dat draait om de vondst van in totaal vier kwekerijen in Olst, Hardenberg en Staphorst in januari en april 2017.

Vechtdal