Volledig scherm
Drie Overijsselse partijen willen duidelijkheid over het doortrekken van de spoorlijn Almelo - Hardenberg richting Groningen. © Bert Kamp

Overijsselse partijen willen visie op doortrekken spoorlijn Twente-Groningen

De ChristenUnie, CDA en GroenLinks in Overijssel willen duidelijkheid over het doortrekken van de spoorlijn Almelo via Hardenberg naar Groningen. Vanaf Emmen moet nog een klein stuk nieuw spoor worden aangelegd voor deze zogeheten ‘Nedersaksenlijn’. 

De ChristenUnie vindt dat Overijssel het verbeteren van deze spoorverbinding uit oogpunt van leefbaarheid en de economische ontwikkeling van Noordoost-Overijssel moet onderzoeken, samen met de provincies Drenthe en Groningen. Daarom dient de CU-fractie samen met het CDA en GroenLinks een motie in, waarin Gedeputeerde Staten worden opgedragen om samen met de buurprovincies via een ‘quick-scan’ een gezamenlijke visie op deze spoorverbinding op te stellen. 

Uitwijkmogelijkheid

Volgens CU-fractievoorzitter Jan Westert is de Nedersaksenlijn belangrijk voor personen- en  goederenvervoer en kan dit spoor ook dienen als uitwijkmogelijkheid als er problemen zijn op de treinverbinding tussen Zwolle en Groningen/Leeuwarden. 

 1. Gramsbergen ontvangt 68 jeugdvoetbalteams uit binnen- en buitenland

  Gramsber­gen ontvangt 68 jeugdvoet­bal­teams uit binnen- en buitenland

  Na een geslaagde proef vorig jaar met 42 teams, ontvangen SV Gramsbergen en VV Raptim Coevorden zaterdag en zondag 68 jeugdteams tijdens het Easter Open-voetbaltoernooi. Niet alleen Nederlandse clubs zijn van de partij, maar ook 34 jeugdteams uit België, Denemarken, Engeland, Schotland en Wales. De internationale Easter Open-toernooien worden op meerdere plaatsen in Nederland gespeeld: een editie Zuid in Noord-Oost Brabant en Noord Limburg, een editie West in Zuid-Holland, en een editie Oost in Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe.
 2. Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

  Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

  Han Rooth rijdt vanaf dinsdag 23 april een aangepaste route met zijn rijdende winkel in de Hardenbergse wijk Baalder. In een eerste evaluatie na de start van de rijdende winkel in oktober, bleek dat de standplaats bij sporthal De Kamp een groot succes is met een ‘constante stroom van klanten’. Maar bij de Wijkboerderij blijkt de klandizie gering en daarom vervalt die halte. Na overleg met de werkgroep die ijverde voor een rijdende winkel in de supermarktloze wijk Baalder komen hiervoor meerdere locaties in de plaats.
 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Uitbreiding Hardenbergs bedrijventerrein Broeklanden nog dit jaar bouwrijp

  Uitbrei­ding Harden­bergs bedrijven­ter­rein Broeklan­den nog dit jaar bouwrijp

  Hardenberg begint in het derde kwartaal van dit jaar met het bouwrijp maken van bedrijventerrein Broeklanden-Zuid. Het medio februari door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk geworden. De kavels bedrijfsterrein die samen twintig hectare meten, moeten nog dit jaar bouwrijp zijn. Ondernemers kunnen kiezen uit grote kavels, die de gemeente met veel flexibiliteit gaat uitgeven. Op woensdag 8 mei wordt een inloopbijeenkomst over het plan gehouden.

Vechtdal