Volledig scherm
Drie Overijsselse partijen willen duidelijkheid over het doortrekken van de spoorlijn Almelo - Hardenberg richting Groningen. © Bert Kamp

Overijsselse partijen willen visie op doortrekken spoorlijn Twente-Groningen

De ChristenUnie, CDA en GroenLinks in Overijssel willen duidelijkheid over het doortrekken van de spoorlijn Almelo via Hardenberg naar Groningen. Vanaf Emmen moet nog een klein stuk nieuw spoor worden aangelegd voor deze zogeheten ‘Nedersaksenlijn’. 

De ChristenUnie vindt dat Overijssel het verbeteren van deze spoorverbinding uit oogpunt van leefbaarheid en de economische ontwikkeling van Noordoost-Overijssel moet onderzoeken, samen met de provincies Drenthe en Groningen. Daarom dient de CU-fractie samen met het CDA en GroenLinks een motie in, waarin Gedeputeerde Staten worden opgedragen om samen met de buurprovincies via een ‘quick-scan’ een gezamenlijke visie op deze spoorverbinding op te stellen. 

Uitwijkmogelijkheid

Volgens CU-fractievoorzitter Jan Westert is de Nedersaksenlijn belangrijk voor personen- en  goederenvervoer en kan dit spoor ook dienen als uitwijkmogelijkheid als er problemen zijn op de treinverbinding tussen Zwolle en Groningen/Leeuwarden. 

Vechtdal