Volledig scherm
PREMIUM
Astrid Koningen met in haar arm de oude hond Sem. © Bert Kamp

Paradijs voor bejaarde honden opent in Balkbrug

Veccio's seniorenparadijs bij hondenopvang Koningen in Balkbrug  gaat morgen open. Astrid Koningen is dolblij dat bejaarde honden niet meer in een kennel hoeven te verblijven. 

Wat is Veccio's seniorenparadijs? 

Astrid Koningen:  ,,Het is een opvang voor oude en gehandicapte honden. In een kennel hebben zij het vaak lastig. Nu krijgen ze een eigen ruimte waar bankstellen staan waarop ze kunnen liggen en waar speciale matjes zijn voor de honden. Ook kunnen de honden zelf naar buiten en binnen gaan wanneer ze maar willen. Ik had dit plan al een tijdje voor een ruimte die leegstond en in november kregen we de droomcheque van Stichting Dierenlot van 25.000 euro, waardoor we aan de slag konden."

  1. De Krim vraagt vergunning voor bouw MFA

    De Krim vraagt vergunning voor bouw MFA

    De ‘stichting De Krim voor sociaal en cultureel werk’ gaat voortvarend door met het realiseren van een multifunctionele accommodatie (MFA) voor het dorp. Het plan is verder uitgewerkt en bij de gemeente Hardenberg is al een zogeheten omgevingsvergunning aangevraagd die de bouw mogelijk moet maken. Hoewel het streefbedrag van drie ton als eigen bijdrage vanuit de gemeenschap nog niet is bereikt, wordt wel gemikt op het in gebruik nemen van het complex medio 2021.

Vechtdal