Volledig scherm
Peter Gijsbertsen uit Hardenberg. © Maurice Lammerts van Bueren

Peter Gijsbertsen uit Hardenberg ontvangt Nederlandse Muziekprijs

Tenor Peter Gijsbertsen uit Hardenberg ontvangt de Nederlandse Muziekprijs. De prijs is de hoogste onderscheiding die aan jonge, getalenteerde musici wordt toegekend. Het is voor het eerst dat een tenor de prijs in ontvangst neemt. 

Gijsbertsen werd geboren in Hardenberg. Nadat hij lessen volgde bij Cristina Deutekom en Roberta Alexander studeerde hij in 2006 cum laude af aan het Utrechts conservatorium. Een jaar later kreeg de tenor de John Cristie Award. In 2012 won de zanger drie prijzen tijdens het Internationaal Vocalistenconcours, waaronder de Liedprijs. 

De Nederlandse Muziekprijs wordt donderdagavond 8 november in het Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch uitgereikt. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap reikt de prijs uit na afloop van het concert dat Gijsbertsen geeft. 

  1. Gramsbergen ontvangt 68 jeugdvoetbalteams uit binnen- en buitenland

    Gramsber­gen ontvangt 68 jeugdvoet­bal­teams uit binnen- en buitenland

    Na een geslaagde proef vorig jaar met 42 teams, ontvangen SV Gramsbergen en VV Raptim Coevorden zaterdag en zondag 68 jeugdteams tijdens het Easter Open-voetbaltoernooi. Niet alleen Nederlandse clubs zijn van de partij, maar ook 34 jeugdteams uit België, Denemarken, Engeland, Schotland en Wales. De internationale Easter Open-toernooien worden op meerdere plaatsen in Nederland gespeeld: een editie Zuid in Noord-Oost Brabant en Noord Limburg, een editie West in Zuid-Holland, en een editie Oost in Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe.
  2. Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

    Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

    Han Rooth rijdt vanaf dinsdag 23 april een aangepaste route met zijn rijdende winkel in de Hardenbergse wijk Baalder. In een eerste evaluatie na de start van de rijdende winkel in oktober, bleek dat de standplaats bij sporthal De Kamp een groot succes is met een ‘constante stroom van klanten’. Maar bij de Wijkboerderij blijkt de klandizie gering en daarom vervalt die halte. Na overleg met de werkgroep die ijverde voor een rijdende winkel in de supermarktloze wijk Baalder komen hiervoor meerdere locaties in de plaats.

Vechtdal