Volledig scherm
Lantaarnpalen met sensoren moeten voorkomen dat het Zuiderbos onnodig wordt verlicht. ANP FOTO/ROBIN UTRECHT

Petitie voor beter verlicht fietspad Zuiderbos Dedemsvaart

Gerrit Hartholt is samen met enkele medestanders een petitie begonnen waarin wordt gepleit voor meer straatverlichting langs het fietspad door het Zuiderbos in Dedemsvaart. Maandag aan het eind van de middag stond de teller al op circa zeventig ondertekenaars. 

De gemeente Hardenberg wordt dringend verzocht meer lantaarnpalen te plaatsen nu steeds meer scholieren gebruik maken van dit fietspad. Bij de aanleg was het bedoeld als recreatief fietspad, maar tegenwoordig kan het worden beschouwd als een schoolroute sinds de realisering van een nieuwe woonwijk ten zuiden van Dedemsvaart en het veelvuldig gebruik door leerlingen van de bovenbouw van het Vechtdal College, die van Dedemsvaart naar Ommen fietsen. Daarnaast wordt het fietspad veel gebruikt voor wandelen, hardlopen, skeeleren etcetera, wat riskant wordt als het donker wordt en er te weinig (oriëntatie)verlichting langs dit pad is. 

Sensoren

Hartholt noemt het onlangs beter verlichte fietspad langs Kotermeerstal als lichtend voorbeeld. Om te voorkomen dat het Zuiderbos onnodig verlicht wordt zouden lantarenpalen met sensoren geplaatst kunnen worden.

  1. Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicaptenzaken
    PREMIUM

    Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicap­ten­za­ken

    Rick Brink is finalist in de verkiezing van de Minister van Gehandicaptenzaken. De Hardenbergse politicus verneemt de blijde boodschap via een i-Pad, waarop Lucille Werner vertelt dat hij bij de laatste zes zit. ,,Je bent een fantastische topper, jij gaat schitteren op 17 juni’’, meldt de tv-presentatrice, bekend van het woordspelletje Lingo. ,,Wat een verrassing, ik weet niet wat ik zeggen moet’’, reageert de 33-jarige Brink enthousiast.

Vechtdal