Volledig scherm
Lantaarnpalen met sensoren moeten voorkomen dat het Zuiderbos onnodig wordt verlicht. ANP FOTO/ROBIN UTRECHT

Petitie voor beter verlicht fietspad Zuiderbos Dedemsvaart

Gerrit Hartholt is samen met enkele medestanders een petitie begonnen waarin wordt gepleit voor meer straatverlichting langs het fietspad door het Zuiderbos in Dedemsvaart. Maandag aan het eind van de middag stond de teller al op circa zeventig ondertekenaars. 

De gemeente Hardenberg wordt dringend verzocht meer lantaarnpalen te plaatsen nu steeds meer scholieren gebruik maken van dit fietspad. Bij de aanleg was het bedoeld als recreatief fietspad, maar tegenwoordig kan het worden beschouwd als een schoolroute sinds de realisering van een nieuwe woonwijk ten zuiden van Dedemsvaart en het veelvuldig gebruik door leerlingen van de bovenbouw van het Vechtdal College, die van Dedemsvaart naar Ommen fietsen. Daarnaast wordt het fietspad veel gebruikt voor wandelen, hardlopen, skeeleren etcetera, wat riskant wordt als het donker wordt en er te weinig (oriëntatie)verlichting langs dit pad is. 

Sensoren

Hartholt noemt het onlangs beter verlichte fietspad langs Kotermeerstal als lichtend voorbeeld. Om te voorkomen dat het Zuiderbos onnodig verlicht wordt zouden lantarenpalen met sensoren geplaatst kunnen worden.

 1. Agrarisch datingbureau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurrentie van Tinder’
  PREMIUM

  Agrarisch datingbu­reau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurren­tie van Tinder’

  Twee touringcars vol en een bestelbusje met baby's, dat moet zo'n beetje de oogst zijn van zes jaar Farmers4Love. En vast een hoop verborgen liefdes. De agrarische datingsite waar boeren en boerinnen elkaar voor het leven weten te vinden, houdt er over krap een maand echter mee op. Te veel concurrentie van de Tinders, Lexa’s en de Peppers van deze wereld, en de man-vrouwverhouding loopt een beetje uit de pas. ,,Willen we mee, dan zouden we ook niet-agrariërs bij Farmers4Love toe moeten laten. Maar dan gaan we op in de massa, en dat willen we niet.”
 2. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
  PREMIUM
  Video

  Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

  Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

Vechtdal