Petra van der Wal uit Dedemsvaart zit vast in India, nu ook daar de coronapandemie om zich heen slaat. Op straat is het na de totale lockdown stil en nemen de duiven het over.
Volledig scherm
PREMIUM
Petra van der Wal uit Dedemsvaart zit vast in India, nu ook daar de coronapandemie om zich heen slaat. Op straat is het na de totale lockdown stil en nemen de duiven het over. © AFP/Petra van der Wal

Petra uit Dedemsvaart zit ‘lockdown’ tussen 1,3 miljard Indiërs: ‘Niemand hield zich aan de regels’

Ook in India is in verband met de bestrijding van het coronavirus een totale lockdown afgekondigd. Dat besluit houdt 1,3 miljard inwoners aan huis gekluisterd en daar is de 58-jarige Petra van der Wal uit Dedemsvaart er eentje van. Ze wil naar Nederland, maar het lukt haar maar niet een ticket voor een repatriëringsvlucht te bemachtigen. ,,Dan maak ik er hier het beste maar van.”

Vanwege de gigantische mensenmassa in het dichtbevolkte India is een afstand van 1,5 meter tot een ander bewaren haast niet te doen, zo merkte Petra van der Wal (58) eigenlijk al de laatste maanden. Het land telt met 1,3 miljard inwoners zo'n beetje een zesde van de totale wereldbevolking. En ja, dan is er altijd wel iemand in de buurt om een eventuele besmetting over te dragen. ,,De oproep die de regering een tijdje terug al deed om afstand te houden hielp niet. De voorschriften werden massaal overtreden. Grote steden lagen al plat, nu is het totale land in een lockdown.”

  1. Dalfser politiek vergadert digitaal en probeert ook ‘live’ te gaan; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet
    PREMIUM

    Dalfser politiek vergadert digitaal en probeert ook ‘live’ te gaan; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet

    De gemeenteraad van Dalfsen vergadert vanavond via de digitale weg. De raadscommissie wordt achter gesloten deuren gehouden, met maar twee personen op veilige afstand van elkaar in de raadszaal: commissievoorzitter Janine Schiphorst en raadsgriffier Joost Leegwater. De thuiswerkende burgemeester, wethouders en de raadsleden zijn via een online-vergadersysteem met elkaar verbonden. Als alles volgens plan werkt kunnen inwoners ‘live’ meekijken met de beraadslaging van het hoogste bestuursorgaan.

Vechtdal