Volledig scherm
Werkzaamheden aan het plafond in zwembad De Kiefer Dedemsvaart. © Frank Uijlenbroek

Plafond De Kiefer Dedemsvaart kost ruim drie ton

De problemen met het plafond in zwembad De Kiefer in Dedemsvaart kosten de gemeente Hardenberg ruim drie ton.

Dankzij een tijdelijk plafond dat deze week aangebracht wordt kan het zwembad vanaf aanstaande maandag weer fatsoenlijk gebruikt worden. Lesgeven was akoestisch gezien ondoenlijk, omdat na verwijdering van het oude plafond, dat in januari deels naar beneden kwam, de galm alles overstemde. Onderzoek en tijdelijk plafond kosten 64.500 euro, zo blijkt uit een overzicht van het Hardenbergse college van burgemeester en wethouders. 

Inkomsten

In de zomerperiode wordt een definitief nieuw plafond aangebracht. Hiervoor is 245.000 euro gereserveerd.  Het bad moet daarvoor opnieuw een aantal dagen gesloten worden. De inschatting is dat De Kiefer in periodes waarin er niet gezwommen kan worden  20.000 euro aan inkomsten misloopt.

  1. Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsbergen

    Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsber­gen

    Deelnemers en kijkers die zich willen voorbereiden op de tweede editie van de Dirty Monkey Run - morgen in Gramsbergen - kunnen een gratis app op hun mobieltje installeren waarop alle hindernissen zijn te zien. ,,Die app is sinds deze week in de lucht. Je kunt de route bekijken en de bijna vijftig hindernissen afzonderlijk aanklikken. Ook staan er 'tips and tricks' op en nog veel meer info'', zegt medeorganisator Arjen Sibon enthousiast.

Vechtdal