Volledig scherm
Werkzaamheden aan het plafond in zwembad De Kiefer Dedemsvaart. © Frank Uijlenbroek

Plafond De Kiefer Dedemsvaart kost ruim drie ton

De problemen met het plafond in zwembad De Kiefer in Dedemsvaart kosten de gemeente Hardenberg ruim drie ton.

Dankzij een tijdelijk plafond dat deze week aangebracht wordt kan het zwembad vanaf aanstaande maandag weer fatsoenlijk gebruikt worden. Lesgeven was akoestisch gezien ondoenlijk, omdat na verwijdering van het oude plafond, dat in januari deels naar beneden kwam, de galm alles overstemde. Onderzoek en tijdelijk plafond kosten 64.500 euro, zo blijkt uit een overzicht van het Hardenbergse college van burgemeester en wethouders. 

Inkomsten

In de zomerperiode wordt een definitief nieuw plafond aangebracht. Hiervoor is 245.000 euro gereserveerd.  Het bad moet daarvoor opnieuw een aantal dagen gesloten worden. De inschatting is dat De Kiefer in periodes waarin er niet gezwommen kan worden  20.000 euro aan inkomsten misloopt.

  1. Gramsbergen ontvangt 68 jeugdvoetbalteams uit binnen- en buitenland

    Gramsber­gen ontvangt 68 jeugdvoet­bal­teams uit binnen- en buitenland

    Na een geslaagde proef vorig jaar met 42 teams, ontvangen SV Gramsbergen en VV Raptim Coevorden zaterdag en zondag 68 jeugdteams tijdens het Easter Open-voetbaltoernooi. Niet alleen Nederlandse clubs zijn van de partij, maar ook 34 jeugdteams uit België, Denemarken, Engeland, Schotland en Wales. De internationale Easter Open-toernooien worden op meerdere plaatsen in Nederland gespeeld: een editie Zuid in Noord-Oost Brabant en Noord Limburg, een editie West in Zuid-Holland, en een editie Oost in Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe.
  2. Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

    Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

    Han Rooth rijdt vanaf dinsdag 23 april een aangepaste route met zijn rijdende winkel in de Hardenbergse wijk Baalder. In een eerste evaluatie na de start van de rijdende winkel in oktober, bleek dat de standplaats bij sporthal De Kamp een groot succes is met een ‘constante stroom van klanten’. Maar bij de Wijkboerderij blijkt de klandizie gering en daarom vervalt die halte. Na overleg met de werkgroep die ijverde voor een rijdende winkel in de supermarktloze wijk Baalder komen hiervoor meerdere locaties in de plaats.

Vechtdal