Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock / Getty Images

Plan voor woningen in gebied Julianastraat Noord Dedemsvaart

Er ligt een plan voor de bouw van 26 woningen in de Julianastraat Noord in Dedemsvaart. De openbare ruimte krijgt een nieuwe inrichting, in het zuidelijke deel komen woningen en aan de noordkant blijft ruimte voor parkeren. Het gaat om het gebied tussen de Julianastraat, Hortensiastraat, Zwiersstraat (achterzijde) en de Gentiaanstraat.

De voormalige bibliotheek werd al eerder gesloopt, het is de bedoeling dat het voormalige politiebureau dit najaar nog gesloopt gaat worden. Omdat het gebied Julianastraat Noord voorheen een kernwinkelgebied was, en nu niet meer, krijgt het gebied een andere functie. Dat is de reden waarom er woningen gebouwd worden. 

Volgens het plan komen er 26 rijtjeswoningen in het zuidelijke deel van het gebied. De woningen worden in een 'bajonet-structuur' gebouwd: er zijn dan geen doorlopende routes. In de oude Jumbo passen nog maximaal vier appartementen, naast de drie bestaande appartementen. De helft van de oude supermarkt wordt afgebroken. De rest van het gebied krijgt een nieuwe inrichting met tuinen, groen en verkeer- en parkeervoorzieningen.

Inloopbijeenkomst

Op 18 oktober organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst over het plan, vanaf 10 oktober ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage op het gemeentehuis. Belangstellenden kunnen tussen 17.00 en 19.00 uur in De Baron in Dedemsvaart het plan bekijken en vragen stellen aan vertegenwoordigers van de gemeente. 

 1. Onrust over nieuw vluchtelingenplan voor Veldzicht in Balkbrug
  PREMIUM

  Onrust over nieuw vluchtelin­gen­plan voor Veldzicht in Balkbrug

  Eind maart werd bekend dat CTP Veldzicht door het ministerie van Justitie en Veiligheid gevraagd is om een extra groep onder te brengen. Het betreft een groep van maximaal twintig ongedocumenteerde vluchtelingen met psychiatrische problematiek. Hiervoor moet een beschermde woonvoorziening gecreëerd worden buiten de hekken van de kliniek. Het verzoek zorgt voor reuring in het dorp. ,,Balkbrug heeft al genoeg ingewikkelde bewoners'', luidt een van de reacties.
 2. PVV wil middengeleider na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’
  PREMIUM

  PVV wil middenge­lei­der na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’

  Op de N36 tussen Ommerkanaal en De Witte Paal kwam vorige week bij een frontale botsing een 38-jarige vrouw uit Hengelo om het leven. Hoewel de meeste ongevallen op de N36 tussen Beerze, Vriezenveen en Almelo gebeuren, en het daarom de ‘dodenweg’ wordt genoemd, trekt de provinciale PVV ten aanval. ,,We willen een middengeleider, dan komen deze ongevallen helemaal niet meer voor.”
 3. Protestanten Kloosterhaar en Sibculo vormen eindelijk echt één gemeenschap

  Protestan­ten Klooster­haar en Sibculo vormen eindelijk echt één gemeen­schap

  Na een dertien jaar durende ‘verloving’ volgt op de laatste zondag van juni eindelijk het langverwachte ‘huwelijk’: na het ondertekenen van de akte in de Fredrikskerk vormen de Hervormde Gemeente Kloosterhaar-Sibculo en de Gereformeerde Kerk Sibculo samen de Protestantse Gemeente Sibculo-Kloosterhaar. ,,Dat samensmelten is al jaren geleden in gang gezet en in goede harmonie verlopen’’, verkondigen de voorzitters Hans Botter en Rikus Akse.

Vechtdal