Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock / Getty Images

Plan voor woningen in gebied Julianastraat Noord Dedemsvaart

Er ligt een plan voor de bouw van 26 woningen in de Julianastraat Noord in Dedemsvaart. De openbare ruimte krijgt een nieuwe inrichting, in het zuidelijke deel komen woningen en aan de noordkant blijft ruimte voor parkeren. Het gaat om het gebied tussen de Julianastraat, Hortensiastraat, Zwiersstraat (achterzijde) en de Gentiaanstraat.

De voormalige bibliotheek werd al eerder gesloopt, het is de bedoeling dat het voormalige politiebureau dit najaar nog gesloopt gaat worden. Omdat het gebied Julianastraat Noord voorheen een kernwinkelgebied was, en nu niet meer, krijgt het gebied een andere functie. Dat is de reden waarom er woningen gebouwd worden. 

Volgens het plan komen er 26 rijtjeswoningen in het zuidelijke deel van het gebied. De woningen worden in een 'bajonet-structuur' gebouwd: er zijn dan geen doorlopende routes. In de oude Jumbo passen nog maximaal vier appartementen, naast de drie bestaande appartementen. De helft van de oude supermarkt wordt afgebroken. De rest van het gebied krijgt een nieuwe inrichting met tuinen, groen en verkeer- en parkeervoorzieningen.

Inloopbijeenkomst

Op 18 oktober organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst over het plan, vanaf 10 oktober ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage op het gemeentehuis. Belangstellenden kunnen tussen 17.00 en 19.00 uur in De Baron in Dedemsvaart het plan bekijken en vragen stellen aan vertegenwoordigers van de gemeente. 

  1. Voedselbank Hardenberg-Ommen blijft groeien

    Voedsel­bank Hardenberg-Om­men blijft groeien

    Voedselbank Hardenberg-Ommen voorziet in een grote behoefte. Tien jaar geleden begon het vrijwilligerswerk met de verstrekking van voedselpakketten aan 37 gezinnen, tegenwoordig komen zo'n 250 huishoudens elke week een pakket ophalen. Eind dit jaar zal dat aantal zijn gestegen naar 280, verwacht bestuursvoorzitter Hendrik-Jan Pastink. In die flinke groei past ook een nieuw onderkomen, want in het pand aan de Zwingel in Hardenberg groeide de Voedselbank de afgelopen jaren uit het jasje. Naar schatting circa 150 belangstellenden namen zaterdagmorgen een kijkje in het nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat 2, dat afgelopen zomer in gebruik werd genomen.

Vechtdal