De aanleg van PlasticRoad bij de hoofdingang van de Efteling. Het pretpark is een van de bedrijven die nog voor de officiële marktintroductie in zee gingen met het Hardenbergse bedrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
De aanleg van PlasticRoad bij de hoofdingang van de Efteling. Het pretpark is een van de bedrijven die nog voor de officiële marktintroductie in zee gingen met het Hardenbergse bedrijf. © PlasticRoad

PlasticRoad uit Hardenberg gaat de markt op met ‘slimme’ plastic wegen: Efteling klopt ook aan

Het Hardenbergse PlasticRoad gaat vanaf vandaag officieel de markt op met fietspaden, trottoirs, parkeerplaatsen en perrons van gerecycled huishoudelijk afvalplastic. Het bedrijf legde het eerste stukje drie jaar geleden aan in Zwolle en daarna in Giethoorn. Die proeven slaagden met vlag en wimpel. Tussen toen en nu ‘hebben we PlasticRoad doorontwikkeld en nu zijn we klaar voor marktintroductie’, zegt managing director Eric Kievit. 

1 reactie

 • Mieke

  3 maanden geleden
  Hoe zit dat met de micro plastic..
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Vechtdal