Volledig scherm
PREMIUM
De bijzondere opsporingsambtenaren (BOA's) Henk (l) en Kermuddin lopen door Dedemsvaart. © FFU PRESS AGENCY

Plattelandsboa's: 'Soms kan steekwerend vest toch wel handig zijn'

reportageDe mannen en vrouwen van Toezicht en Handhaving in de gemeenten Hardenberg en Ommen dragen binnenkort steekwerend vesten. Zijn de BOA's daar dan zo onveilig? BOA's Keramuddin Samet (56) en Henk (52) ('Geen naam in de krant, want we maken niet altijd vrienden met ons werk') nemen Stentor-verslaggever Ingrid Stijkel mee op pad  in Dedemsvaart en vertelden over hun werkzaamheden.

De portofoons slingeren aan de riemen van Keramuddin en Henk. Ze lopen vanuit multifunctioneel centrum De Baron de Julianastraat in. De BOA's, ofwel Buitengewoon Opsporings Ambtenaren, zijn er voor het signaleren van de kleinere vergrijpen. Hondenpoep op de stoep, foutgeparkeerde caravans. Deze middag richten ze zich op foutparkeerders in de blauwe parkeerzone in het dorpscentrum. 

  1. Uitgaansregels in Hardenberg na drugs- en drankoverlast aangescherpt

    Uitgaansre­gels in Hardenberg na drugs- en drankover­last aange­scherpt

    Om drugsoverlast in het uitgaansleven van Hardenberg verder tegen te gaan en daarmee ook het gebruik onder jongeren, heeft burgemeester Peter Snijders samen met een afvaardiging van de horeca en de politie donderdagmiddag een opnieuw vastgesteld veiligheidsconvenant ondertekend. Een markeringspunt, zo omschrijven de partijen, nadat de overlast in het centrum van vooral Hardenberg het afgelopen jaar is toegenomen.

Vechtdal