Volledig scherm
PREMIUM
De bijzondere opsporingsambtenaren (BOA's) Henk (l) en Kermuddin lopen door Dedemsvaart. © FFU PRESS AGENCY

Plattelandsboa's: 'Soms kan steekwerend vest toch wel handig zijn'

reportageDe mannen en vrouwen van Toezicht en Handhaving in de gemeenten Hardenberg en Ommen dragen binnenkort steekwerend vesten. Zijn de BOA's daar dan zo onveilig? BOA's Keramuddin Samet (56) en Henk (52) ('Geen naam in de krant, want we maken niet altijd vrienden met ons werk') nemen Stentor-verslaggever Ingrid Stijkel mee op pad  in Dedemsvaart en vertelden over hun werkzaamheden.

De portofoons slingeren aan de riemen van Keramuddin en Henk. Ze lopen vanuit multifunctioneel centrum De Baron de Julianastraat in. De BOA's, ofwel Buitengewoon Opsporings Ambtenaren, zijn er voor het signaleren van de kleinere vergrijpen. Hondenpoep op de stoep, foutgeparkeerde caravans. Deze middag richten ze zich op foutparkeerders in de blauwe parkeerzone in het dorpscentrum. 

  1. Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsbergen

    Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsber­gen

    Deelnemers en kijkers die zich willen voorbereiden op de tweede editie van de Dirty Monkey Run - morgen in Gramsbergen - kunnen een gratis app op hun mobieltje installeren waarop alle hindernissen zijn te zien. ,,Die app is sinds deze week in de lucht. Je kunt de route bekijken en de bijna vijftig hindernissen afzonderlijk aanklikken. Ook staan er 'tips and tricks' op en nog veel meer info'', zegt medeorganisator Arjen Sibon enthousiast.

Vechtdal