Het oude schoolgebouw in Schuinesloot wordt na twee gevallen van brandstichting beveiligd. Er zijn bewakingscamera's geplaatst en de ramen zijn dichtgetimmerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het oude schoolgebouw in Schuinesloot wordt na twee gevallen van brandstichting beveiligd. Er zijn bewakingscamera's geplaatst en de ramen zijn dichtgetimmerd. © Enzio Ardesch

Pleidooi voor sloop oude school Schuinesloot: 'Opruimen en zand erover’

Slopen, opruimen en zand erover. Dat dringende advies gaf Ronald Hilberdink dinsdagavond aan de gemeente Hardenberg toen hij insprak over de toekomst van de oude school in Schuinesloot. Het dorp werd in oktober opgeschrikt toen de gemeente aankondigde hier zeventig Oekraïense vluchtelingen op te willen vangen, pal naast de oude schoolmeesterswoning en de nieuwbouw van de Christelijk Nationale Basisschool De Wegwijzer.

0 reacties

  1. In Ommen draaien buurtbewoners gemeentelijke locatiekeuze voor nieuwe school (voorlopig) terug: ‘Meer onderzoek’
    PREMIUM

    In Ommen draaien buurtbewo­ners gemeente­lij­ke locatiekeu­ze voor nieuwe school (voorlopig) terug: ‘Meer onderzoek’

    Na de komst van Kindplein West worstelt Ommen nu met Kindplein Oost. De precieze locatie voor de school was al bedacht en beklonken, maar op aandringen van de buurt wordt nu ook naar een alternatief terrein gekeken. Het kostte wat moeite, maar toch, ‘het spek-en-bonen-gevoel’ van de in het leven geroepen klankbordgroep is goeddeels verdwenen. ,,Maak het nu zorgvuldig af.”
    Ommen