Schoenmaker Ep Breukelman voor het 150 jaar oude boerderijtje, dat in 2012 werd gesloopt.
Volledig scherm
Schoenmaker Ep Breukelman voor het 150 jaar oude boerderijtje, dat in 2012 werd gesloopt. © Collectie Historische Vereniging Hardenberg e.o. / Mijn Stad Mijn Dorp

Pleidooi voor snelle herbouw schoenmakershuisje Heemse

Belofte maakt schuld. Met dat motto heeft Jan Wendt de gemeente Hardenberg opgeroepen om nu werk te maken van de wederopbouw van een monumentaal pand op de hoek van de Hessenweg en Twenteweg in Heemse. Dit zogeheten schoenmakershuisje werd ondanks hevige protesten in 2012 gesloopt om plaats te maken voor de toegangsweg naar de nieuw gebouwde Rabobank.

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. Burgemeester Gerritsen sluit bedrijfspand in Almelo, na grote drugsvondst en vuurwapen

  Burgemees­ter Gerritsen sluit bedrijfs­pand in Almelo, na grote drugs­vondst en vuurwapen

  ALMELO - Nadat er drugs zijn aangetroffen in een bedrijfspand aan de Virulyweg, heeft burgemeester Arjen Gerritsen de zaak op slot gedaan. Voor 15 maanden. Het is inmiddels de vierde keer in ruim twee jaar dat op bedrijventerrein Turfkade West om deze reden een pand dichtgaat. Voor burgemeester Arjen Gerritsen heeft de aanpak van ondermijnende criminaliteit prioriteit: „Oplettende inwoners en ondernemers zijn cruciaal.”