Volledig scherm
De Cityrun voert de deelnemers, net als in de editie 2013, weer over de Amaliabrug. © Pedro Sluiter

Plezier spat van jubileumeditie Vrieling Hardenberg Cityrun

Het centrum van Hardenberg is zaterdag weer het domein van duizenden (hard)lopers, onder wie ruim negenhonderd kinderen. De vijftiende editie van de Vrieling Hardenberg Cityrun staat op stapel en het enthousiasme van de organisatie blijft onverminderd groot. Het plezier spat van voorzitter Christiaan Kuiper en parcoursmeester Egbert Meilink af als ze op de startlocatie vooruitblikken op het grootste hardloopevenement in de regio.

,,De keuze om van de vrijdag naar de zaterdag te gaan heeft ons beslist geen windeieren gelegd”, weet Kuiper te melden. ,,Vooral op de halve marathon zien wij hierdoor een flinke toename van het aantal deelnemers. Waar de vijf kilometer de afstand van ‘de Hardenbergers’ is, en de tien voor lopers uit de regio, is de halve marathon een afstand waar ze rustig twee uur voor in de auto willen zitten.” Meilink vult aan: ,,De 21,1 kilometer wordt geroemd mede door de mooie omgeving. Ze starten in het centrum maar de atleten snellen dan langs fraaie bospaden, natuurlijke vechtarmen en door bijvoorbeeld het rustieke Rheeze.”

Kritisch

Ondanks de populariteit blijft de organisatie kritisch op haar evenement. ,,Zo denken wij er over om het parcours van de vijf en tien aan te passen. Dat een ronde niet 2,5 maar 5 kilometer wordt, zodat de lopers op de tien niet 4 keer langs dezelfde route moeten rennen. Zo bestaat de kans dat wij volgend jaar ook afslaan naar de Marslanden en via de Brink het centrum weer binnen komen. Stilstand is achteruitgang. Je moet ook deze afstanden aantrekkelijk blijven houden”, aldus Meilink.

Hardloopfeest

Het evenement groeit nog steeds, dat maakt beide heren bijzonder trots. Kuiper: ,,Het is een ondertussen één groot hardloopfeest geworden, mede door de gezellige randactiviteiten zoals veel muziek langs het parcours. Tevens pakt de Horeca Hardenberg altijd groots uit. Wij doen het met z’n allen en de ruim 150 vrijwilligers. Zoals het nu lijkt werkt het weer tevens mee. Kortom, wij zijn er klaar voor”, besluiten Meilink en Kuiper.

 1. Ilse uit Nieuwleusen lag op het randje van de dood, met een baby van 500 gram
  PREMIUM
  HELLP-syndroom

  Ilse uit Nieuwleu­sen lag op het randje van de dood, met een baby van 500 gram

  Met een ondeugende blik sjouwt de kleine Josephien, gewapend met een knuffelaapje, door haar ouderlijk huis in Nieuwleusen. Haar moeder kijkt glimlachend toe. Niets aan het tafereel verraadt iets over de heftige tijd die het gezin heeft doorstaan. De jonge moeder kreeg het HELLP-syndroom, met 25 weken zwangerschap is ze bevallen. Hoe verwerk je zoiets? Ilse wil ouders helpen die ook een prematuur kindje hebben. Zodat zij alles kunnen vastleggen in een invulboek, voor later. Want het is wel je kraamtijd.
 2. Geen twintig appartementen bij kruising N377 in Balkbrug

  Geen twintig appartemen­ten bij kruising N377 in Balkbrug

  Het Hardenbergse college voelt niks voor de bouw van twintig appartementen op de hoek van de Coevorderweg (N377) en Meppelerweg in Balkbrug. Eigenaar Zeker Horeca BV heeft de gemeente gevraagd of in principe medewerking verleend kan worden aan een plan voor de herontwikkeling van de leegstaande panden van een café-restaurant aan de Coevorderweg 2-4, naast het voormalige hotel Munnink. De eigenaar wil hier slopen en een nieuw gebouw van drie verdiepingen bouwen, met ruimte voor (dag)horeca en bedrijven op de begane grond en twintig appartementen op de verdiepingen.
 3. Eerst het Bouwvakfeest in Oud-Lutten, dan pas vakantie vieren

  Eerst het Bouwvak­feest in Oud-Lut­ten, dan pas vakantie vieren

  Afgelopen week is de zestien-koppige organisatie van het populaire Bouwvakfeest (BVF) reeds begonnen met de gigantische opbouw van het feestterrein aan de Kerkdijk in Oud-Lutten. Komende vrijdag 26 juli barst namelijk het jaarlijkse feest er weer los. Want voor veel feestvierders en liefhebbers van een fijn stukje muziek en dito gezelligheid begint de dikverdiende (bouwvak)vakantie pas echt als het BVF in Oud-Lutten is bezocht.

Vechtdal