Volledig scherm
De Cityrun voert de deelnemers, net als in de editie 2013, weer over de Amaliabrug. © Pedro Sluiter

Plezier spat van jubileumeditie Vrieling Hardenberg Cityrun

Het centrum van Hardenberg is zaterdag weer het domein van duizenden (hard)lopers, onder wie ruim negenhonderd kinderen. De vijftiende editie van de Vrieling Hardenberg Cityrun staat op stapel en het enthousiasme van de organisatie blijft onverminderd groot. Het plezier spat van voorzitter Christiaan Kuiper en parcoursmeester Egbert Meilink af als ze op de startlocatie vooruitblikken op het grootste hardloopevenement in de regio.

,,De keuze om van de vrijdag naar de zaterdag te gaan heeft ons beslist geen windeieren gelegd”, weet Kuiper te melden. ,,Vooral op de halve marathon zien wij hierdoor een flinke toename van het aantal deelnemers. Waar de vijf kilometer de afstand van ‘de Hardenbergers’ is, en de tien voor lopers uit de regio, is de halve marathon een afstand waar ze rustig twee uur voor in de auto willen zitten.” Meilink vult aan: ,,De 21,1 kilometer wordt geroemd mede door de mooie omgeving. Ze starten in het centrum maar de atleten snellen dan langs fraaie bospaden, natuurlijke vechtarmen en door bijvoorbeeld het rustieke Rheeze.”

Kritisch

Ondanks de populariteit blijft de organisatie kritisch op haar evenement. ,,Zo denken wij er over om het parcours van de vijf en tien aan te passen. Dat een ronde niet 2,5 maar 5 kilometer wordt, zodat de lopers op de tien niet 4 keer langs dezelfde route moeten rennen. Zo bestaat de kans dat wij volgend jaar ook afslaan naar de Marslanden en via de Brink het centrum weer binnen komen. Stilstand is achteruitgang. Je moet ook deze afstanden aantrekkelijk blijven houden”, aldus Meilink.

Hardloopfeest

Het evenement groeit nog steeds, dat maakt beide heren bijzonder trots. Kuiper: ,,Het is een ondertussen één groot hardloopfeest geworden, mede door de gezellige randactiviteiten zoals veel muziek langs het parcours. Tevens pakt de Horeca Hardenberg altijd groots uit. Wij doen het met z’n allen en de ruim 150 vrijwilligers. Zoals het nu lijkt werkt het weer tevens mee. Kortom, wij zijn er klaar voor”, besluiten Meilink en Kuiper.

Vechtdal