Volledig scherm
Rudi Bults van The Fellowship Of Acoustics heeft nog steeds zijn twee dure gitaren niet terug; de politie heeft een oproep geplaatst op social media. © Alex Mulder

Politie deelt beelden van diefstal dure gitaren in Dedemsvaart

videoPolitie Oost-Nederland is op zoek naar de gitaardieven die begin december toe hebben geslagen bij The Fellowship of Acoustics in Dedemsvaart. De verdachten namen in een lange, zwarte jas twee gitaren van ruim 10.000 euro mee. De politie heeft op Facebook bewakingsbeelden gepubliceerd waarop de mannen herkenbaar zijn.

Rudi Bults, eigenaar van de gitaarwinkel in Dedemsvaart, is blij dat ze politie de oproep geplaatst heeft. ,,Heel fijn, maar wel een beetje laat. Het is in december al gebeurd.’’ Bults hoopt dat de mannen gepakt worden nu ze herkenbaar zijn op social media. ,,Door social media kunnen er meer mensen alert op zijn en ze misschien wel herkennen.’’

Politie-woordvoerder Jan Thijs van Hemmen laat weten dat het zo ‘lang’ geduurd heeft, omdat de beelden eerst intern besproken moesten worden. ,,We hebben te maken met privacy’’, zegt Van Hemmen. ,,De verdachten zijn ook in België en mogelijk ook in Frankrijk actief geweest, dus we hebben deze zaak ook internationaal onder de aandacht moeten brengen.’’

Oproep

De politie vraagt op Facebook om aandacht voor de zaak door de beelden van de diefstal te publiceren. De twee mannen reden in Dedemsvaart weg in een witte Volkswagen Polo met witte kentekenplaten. ‘Heb je wellicht gitaren van hen te koop aangeboden gekregen? Stuur dan een PB of bel met de gratis tiplijn 0800-6070' schrijft de politie op Facebook.

 1. Gramsbergen ontvangt 68 jeugdvoetbalteams uit binnen- en buitenland

  Gramsber­gen ontvangt 68 jeugdvoet­bal­teams uit binnen- en buitenland

  Na een geslaagde proef vorig jaar met 42 teams, ontvangen SV Gramsbergen en VV Raptim Coevorden zaterdag en zondag 68 jeugdteams tijdens het Easter Open-voetbaltoernooi. Niet alleen Nederlandse clubs zijn van de partij, maar ook 34 jeugdteams uit België, Denemarken, Engeland, Schotland en Wales. De internationale Easter Open-toernooien worden op meerdere plaatsen in Nederland gespeeld: een editie Zuid in Noord-Oost Brabant en Noord Limburg, een editie West in Zuid-Holland, en een editie Oost in Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe.
 2. Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

  Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

  Han Rooth rijdt vanaf dinsdag 23 april een aangepaste route met zijn rijdende winkel in de Hardenbergse wijk Baalder. In een eerste evaluatie na de start van de rijdende winkel in oktober, bleek dat de standplaats bij sporthal De Kamp een groot succes is met een ‘constante stroom van klanten’. Maar bij de Wijkboerderij blijkt de klandizie gering en daarom vervalt die halte. Na overleg met de werkgroep die ijverde voor een rijdende winkel in de supermarktloze wijk Baalder komen hiervoor meerdere locaties in de plaats.
 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Uitbreiding Hardenbergs bedrijventerrein Broeklanden nog dit jaar bouwrijp

  Uitbrei­ding Harden­bergs bedrijven­ter­rein Broeklan­den nog dit jaar bouwrijp

  Hardenberg begint in het derde kwartaal van dit jaar met het bouwrijp maken van bedrijventerrein Broeklanden-Zuid. Het medio februari door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk geworden. De kavels bedrijfsterrein die samen twintig hectare meten, moeten nog dit jaar bouwrijp zijn. Ondernemers kunnen kiezen uit grote kavels, die de gemeente met veel flexibiliteit gaat uitgeven. Op woensdag 8 mei wordt een inloopbijeenkomst over het plan gehouden.

Vechtdal