Volledig scherm
Rudi Bults van The Fellowship Of Acoustics heeft nog steeds zijn twee dure gitaren niet terug; de politie heeft een oproep geplaatst op social media. © Alex Mulder

Politie deelt beelden van diefstal dure gitaren in Dedemsvaart

videoPolitie Oost-Nederland is op zoek naar de gitaardieven die begin december toe hebben geslagen bij The Fellowship of Acoustics in Dedemsvaart. De verdachten namen in een lange, zwarte jas twee gitaren van ruim 10.000 euro mee. De politie heeft op Facebook bewakingsbeelden gepubliceerd waarop de mannen herkenbaar zijn.

Rudi Bults, eigenaar van de gitaarwinkel in Dedemsvaart, is blij dat ze politie de oproep geplaatst heeft. ,,Heel fijn, maar wel een beetje laat. Het is in december al gebeurd.’’ Bults hoopt dat de mannen gepakt worden nu ze herkenbaar zijn op social media. ,,Door social media kunnen er meer mensen alert op zijn en ze misschien wel herkennen.’’

Politie-woordvoerder Jan Thijs van Hemmen laat weten dat het zo ‘lang’ geduurd heeft, omdat de beelden eerst intern besproken moesten worden. ,,We hebben te maken met privacy’’, zegt Van Hemmen. ,,De verdachten zijn ook in België en mogelijk ook in Frankrijk actief geweest, dus we hebben deze zaak ook internationaal onder de aandacht moeten brengen.’’

Oproep

De politie vraagt op Facebook om aandacht voor de zaak door de beelden van de diefstal te publiceren. De twee mannen reden in Dedemsvaart weg in een witte Volkswagen Polo met witte kentekenplaten. ‘Heb je wellicht gitaren van hen te koop aangeboden gekregen? Stuur dan een PB of bel met de gratis tiplijn 0800-6070' schrijft de politie op Facebook.

 1. Ilse uit Nieuwleusen lag op het randje van de dood, met een baby van 500 gram
  PREMIUM
  HELLP-syndroom

  Ilse uit Nieuwleu­sen lag op het randje van de dood, met een baby van 500 gram

  Met een ondeugende blik sjouwt de kleine Josephien, gewapend met een knuffelaapje, door haar ouderlijk huis in Nieuwleusen. Haar moeder kijkt glimlachend toe. Niets aan het tafereel verraadt iets over de heftige tijd die het gezin heeft doorstaan. De jonge moeder kreeg het HELLP-syndroom, met 25 weken zwangerschap is ze bevallen. Hoe verwerk je zoiets? Ilse wil ouders helpen die ook een prematuur kindje hebben. Zodat zij alles kunnen vastleggen in een invulboek, voor later. Want het is wel je kraamtijd.
 1. Agrarisch datingbureau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurrentie van Tinder’
  PREMIUM

  Agrarisch datingbu­reau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurren­tie van Tinder’

  Twee touringcars vol en een bestelbusje met baby's, dat moet zo'n beetje de oogst zijn van zes jaar Farmers4Love. En vast een hoop verborgen liefdes. De agrarische datingsite waar boeren en boerinnen elkaar voor het leven weten te vinden, houdt er over krap een maand echter mee op. Te veel concurrentie van de Tinders, Lexa’s en de Peppers van deze wereld, en de man-vrouwverhouding loopt een beetje uit de pas. ,,Willen we mee, dan zouden we ook niet-agrariërs bij Farmers4Love toe moeten laten. Maar dan gaan we op in de massa, en dat willen we niet.”
 2. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
  PREMIUM
  Video

  Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

  Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

Vechtdal