Volledig scherm

Politie houdt vier buitenlanders aan na diefstal in Bergentheim

Vier buitenlanders zijn vanmiddag aangehouden na diefstal uit een drogisterij in Bergentheim. Drie van hen werden na een vluchtpoging aangehouden in Gramsbergen.

De diefstal vond aan het begin van de middag plaats in de Dorpsstraat in Bergentheim. Wat bij de drogisterij is gestolen, is onduidelijk. Een verdachte werd ter plaatse door de politie aangehouden.

Vlucht

De drie andere dieven sprongen in een auto en sloegen op de vlucht, weet een politiewoordvoersters. Het ging om twee mannen en een vrouw. Zij werden gezien in de omgeving van De Oostermaat in Gramsbergen. Via Burgernet riep de politie inwoners op om uit te kijken naar het voortvluchtige trio. Rond 14.15 uur werden ze aangehouden.

  1. Hardenbergs paar heeft kersthuis met 21.000 lichtjes
    video

    Harden­bergs paar heeft kersthuis met 21.000 lichtjes

    Toen ze vijftien jaar geleden van Amersfoort naar Hardenberg verhuisden begon het. ,,Eerst met een paar ledslangen en lantaarntjes, daarna kwam er steeds meer bij. Vooral de laatste zeven, acht jaar. Nu is ons kersthuis versierd met 21.000 lichtjes’’, vertelt Albert Braker (57) met een twinkeling in zijn ogen. Samen met zijn vrouw Marian (51) steekt hij elk jaar veel tijd en geld in de uitbundige versiering van hun huis aan de Boesemeer in de wijk Marslanden. ,,Met alleen maar warm-witte ledjes, we houden niet van gekleurde lampjes, dat wordt zo'n kermis...’’

Vechtdal