Op het landgoed Junne bij Ommen troffen voorbijgangers twee grote containers aan, waarvan werd vermoed dat het drugsafval was. Hulpdiensten rukten uit om de stof veilig te verwijderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het landgoed Junne bij Ommen troffen voorbijgangers twee grote containers aan, waarvan werd vermoed dat het drugsafval was. Hulpdiensten rukten uit om de stof veilig te verwijderen. © GinoPress B.V.

Politie in Vechtdal voert strijd tegen drugscriminelen op en doet beroep op burgers

Politie in het Vechtdal voert in samenwerking met de drie gemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg de strijd tegen georganiseerde drugscriminaliteit op het platteland verder op. Door data-analyse en een betere samenwerking met de inwoners aan te gaan. ,,Dat zijn ruim 200.000 ogen’’, zegt burgemeester Maarten Offinga van Hardenberg.

 1. Lijvig rapport over dure verhuizing sportpark Dedemsvaart, maar geen advies
  PREMIUM

  Lijvig rapport over dure verhuizing sportpark Dedems­vaart, maar geen advies

  Verplaatsing van sportpark De Boekweit naar de Kotermeerstal is technisch haalbaar, maar heeft niet of nauwelijks draagvlak onder omwonenden van het recreatie- en natuurgebied in Dedemsvaart-Zuid. Dat is de belangrijkste conclusie van het onderzoek dat Royal HaskoningDHV de afgelopen maanden heeft uitgevoerd, nadat de voltallige Hardenbergse gemeenteraad daar in november het college van burgemeester en wethouders opdracht voor had gegeven. Maar het onderzoeksrapport mist een advies hoe het nu verder moet.
 1. Bijen worden getraind om corona op te sporen
  Play

  Bijen worden getraind om corona op te sporen

 2. 'Het is luguber!' Buurt geschokt na vondst afgehakte hondenpootjes
  Play

  'Het is luguber!' Buurt geschokt na vondst afgehakte hondenpoot­jes

Vechtdal