Volledig scherm
In de gemeente Hardenberg is in de nacht van dinsdag op woensdag een groot drugslaboratorium ontmanteld © politie Oost-Nederland

Politie ontdekt groot drugslab in Hardenberg

videoDe politie heeft afgelopen nacht een 'groot drugslaboratorium' ontmanteld in de gemeente Hardenberg.  Een arrestatieteam heeft een 50-jarige bewoner van het huis en een 44-jarige man uit Tilburg gearresteerd.  

Het lab bevond zich in een schuur bij een vrijstaande woning. De politie heeft niet gemeld waar precies in de uitgestrekte plattelandsgemeente het drugslaboratorium werd aangetroffen.  

De politie kwam het drugslab op het spoor na tips. Bij het onderzoek en het veilig stellen van sporen is de hulp van de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen ingeroepen. Deze dienst helpt ook bij de ontmanteling en vernietiging van het lab, omdat er vanwege de veiligheid en het milieu de nodige risico's zijn. Vermoedelijk worden duizenden liters aan chemicaliën afgevoerd.

Afval geloosd

Er zijn aanwijzingen dat op het terrein in de gemeente Hardenberg ook afvalstoffen in de bodem zijn geloosd, maar de politie moet dit nog nader onderzoeken. Ook kan ze nog niet zeggen om wat voor soort(-en) en welke hoeveelheden drugs het gaat.

De politie waarschuwt dat een drugslab ernstige risico's met zich meebrengt, zoals ontploffingsgevaar en de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. 

Hoe herken je een drugslab in jouw omgeving? De politie maakte er onderstaande video over.

  1. GroenLinks: NAM moet stoppen met gaswinning na lekkage Collendoornerveen
    PREMIUM

    GroenLinks: NAM moet stoppen met gaswinning na lekkage Collendoor­ner­veen

    GroenLinks in Overijssel pleit voor stopzetting van de installatie die NAM in gebruik heeft in Collendoornerveen. Die lekte in het verleden, is inmiddels gerepareerd en klaar om weer gebruikt te worden. De NAM doet allerlei tests om de installatie op eventuele nieuwe lekken te controleren. Wat betreft Statenlid Robert Jansen hoeft dat helemaal niet. ,,Je moet de hele troep niet meer willen opstarten.”

Vechtdal