Volledig scherm
De boerderij in De Krim waar bij een woningoverval de 82-jarige bewoonster 15 uur lang in een meterskast was opgesloten. © 112 Hardenberg

Politie stuurt 1000 mensen sms vanwege overval in De Krim

videoRuim 1000 mensen die op maandagavond 10 december in de buurt waren van de Kikkertsveldweg in De Krim hebben vandaag een sms ontvangen van de politie. De overval op een 82-jarige vrouw in De Krim wordt dinsdag opnieuw onder de aandacht gebracht in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Door de sms-actie hoopt de politie op nieuwe getuigenverklaringen.

De bewoonster werd bij de overval opgesloten in de meterkast. Na vijftien uur werd ze uit haar benarde positie bevrijd door twee vriendinnen.

De overval werd op 15 januari ook al behandeld in het opsporingsprogramma. Bij de overval werd onder meer een zitmaaier meegenomen. De uitzending in januari leverde circa 50 tips op over de overval.

De politie meldde vandaag dat het rechercheteam naar aanleiding van de ontvangen tips aanvullende vragen heeft voor mensen die in de buurt waren ten tijde van de overval. De aanvullende vragen zullen dinsdag in de uitzending worden gesteld aan het publiek.

De uitzending van Opsporing Verzocht begint dinsdagavond 7 mei om 20.30 uur op NPO1.

Bekijk hier een video van het politie-onderzoek in december bij de boerderij in De Krim.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Zeer grote brand in winkelstraat Dedemsvaart onder controle
    UPDATE | VIDEO

    Zeer grote brand in winkel­straat Dedems­vaart onder controle

    In de Julianastraat in Dedemsvaart heeft woensdagmiddag een grote woningbrand gewoed, die werd veroorzaakt door blikseminslag. De brandweer schaalde rond 13.00 uur op van zeer grote brand naar GRIP 1, wat betekent dat er overleg nodig was tussen de verschillende hulpdiensten. De brandweer had veel moeite om de brandhaard te vinden. Dat lukte na ruim een uur, waarna de brand kon worden bestreden. Uiteindelijk volgde om kwart over drie het sein dat de brand meester was.

Vechtdal