Volledig scherm
Het plukveldje aan de Baron van Dedemlaan in Dedemsvaart © wijZijn.tv

Populaire plukveldjes in Hardenberg zijn onverhoopt dorre vlaktes geworden

Honderden reacties kwamen binnen toen de gemeente Hardenberg vroeg waar er plukveldjes moesten komen. Dolenthousiaste Hardenbergers stuurden massaal hun idee in, in de hoop dat er een plukveldje bij hun in de buurt kwam. Twintig locaties werden uitgekozen en in april gingen de eerste zaadjes de grond in. Maar in plaats van een schitterende bloemenzeeën, liggen de veldjes er nu zielig en verloren bij. Hoe kan het dat de plukveldjes uitgemond zijn in de kale, dorre vlaktes? 

Quote

Misschien gaan we er nog snelgroei­en­de plantjes bij zaaien, zodat het nog wat wordt

Gitta Luiten, Wethouder gemeente Hardenberg

Tegenover de brandweerkazerne in Hardenberg zijn wel wat bloemetjes te ontdekken, maar dat is een uitzondering. Bij de andere plukveldjes is nauwelijks iets te plukken. De weersomstandigheden hebben roet in het eten gegooid, volgens wethouder Gitta Luiten.  ,,Na het inzaaien was het zes weken droog’’, legt ze zuchtend uit. ,,Daarna kwam er ineens een hoosbui, alles werd weggespoeld. Alleen het plukveldje bij de brandweerkazerne is een beetje gelukt.’’ 

Bij zaaien

Er is echter ook goed nieuws: de tweejarige plantjes gaan wel goed en maken volgend jaar hun opwachting in de plukveldjes. Luiten: ,,Je kunt al zien dat die plantjes wel gaan komen, dat is mooi. Maar dat duurt dus nog even.’’ De gemeente wil toch nog proberen of de plukveldjes dit jaar nog te redden zijn. ,,Misschien gaan we er nog snelgroeiende plantjes bij zaaien, zodat het nog wat wordt’’, vertelt Luiten. ,,We laten het er niet bij zitten in ieder geval. We hebben echt pech gehad met het weer, maar we laten ons niet uit het veld slaan’’, vervolgt ze monter. 

Vechtdal