Station Geerdijk was een van de haltes op de lijn Almelo-Mariënberg. Enkele jaren terug werd die echter vanwege te weinig in- en uitstappers gesloten. Tot onvrede van reizigersvereniging ALMA, die zich inzet voor behoud van het tracé.
Volledig scherm
PREMIUM
Station Geerdijk was een van de haltes op de lijn Almelo-Mariënberg. Enkele jaren terug werd die echter vanwege te weinig in- en uitstappers gesloten. Tot onvrede van reizigersvereniging ALMA, die zich inzet voor behoud van het tracé. © Carlo ter Ellen DTCT

ProRail onderzoekt elektrificatie Almelo-Hardenberg, maar reizigersvereniging blijft sceptisch

De provinciale politiek van Overijssel heeft ingestemd met een eerste verkenning naar elektrificatie van de spoorlijn tussen Almelo en Hardenberg en Zutphen-Oldenzaal. Zo'n onderzoek kost 2,1 miljoen euro en wordt uitgevoerd door ProRail. Goed nieuws voor reizigersvereniging ALMA, zou je zeggen. ,,Helaas, we zijn in het verleden vaak teleurgesteld.”

Het onderzoek naar een daadwerkelijke elektrificatie van de spoorlijn tussen in dit geval Almelo en Hardenberg wordt de komende maanden in gang gezet, laat woordvoerder Aldert Baas van ProRail weten. Daarbij wordt het hele traject met nu meerdere stations onder de loep gelegd. Zo wordt bekeken waar eventueel spoorviaducten verhoogd moeten worden om leidingen de ruimte te geven. Maar ook hoeveel het gaat kosten om de oude dieseltreinen die nu nog van A naar H lopen te vervangen voor elektrische voertuigen. ,,Zo'n verkenning is op zijn vroegst in het najaar van 2021 afgerond. Dan volgt een advies.”

 1. Hardenberg bezingt saamhorigheid in coronacrisis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis
  PREMIUM
  video

  Hardenberg bezingt saamhorig­heid in coronacri­sis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis

  De linten en de lijnen, zover mag je gaan. De vrijheid die we hebben, dwingt ons stil te staan. Elkaar de hand te reiken, het is niet meer wat het was. Je woorden van liefde, kaatsen tegen glas... Samen met sprekende zwart-witfoto’s uit het dagelijks leven en muziek van een zeskoppige band vormen deze songteksten ‘Oog van de storm’, een indrukwekkend slotlied van de documentaire ‘Lotgenoten’ dat lekker in het gehoor ligt en makkelijk meezingt.
 2. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
  PREMIUM

  Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

  Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal