Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Provincie toch niet naar Raad van State om gaswinning Hardenberg

De provincie Overijssel gaat het instemmingsbesluit voor gaswinning bij Hardenberg toch niet aanvechten. De provincie heeft besloten om niet naar de rechter te gaan, omdat het besluit niet in strijd is met wet- en regelgeving. 

Een maand geleden liet gedeputeerde Annemieke Traag weten dat de provincie aan het bekijken was of het zinvol is om naar de rechter te stappen. De provincie heeft inmiddels de conclusie getrokken dat een beroep weinig kans van slagen heeft, omdat het besluit niet in strijd is met de wetgeving. De gemeente Hardenberg is inmiddels wel in hoger beroep gegaan tegen het gaswinningsbeleid. ‘Wij zijn van oordeel dat wij niets kunnen toevoegen aan hetgeen door de gemeente Hardenberg wordt ingebracht’, laat de provincie weten in een brief. 

Beroepschrift 

Er wordt al jaren gas gewonnen uit gasvelden in Hardenberg en omgeving. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil het gaswinningsplan, dat in 2020 afloopt, verlengen tot 2033. De college van B&W van Hardenberg heeft vorige week het beroepschrift ingediend bij de Raad van State. 

Volledig scherm
Gaswinning Hardenberg; graphics van de NAM © Henry Van Der Wal

Vechtdal