Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Provincie toch niet naar Raad van State om gaswinning Hardenberg

De provincie Overijssel gaat het instemmingsbesluit voor gaswinning bij Hardenberg toch niet aanvechten. De provincie heeft besloten om niet naar de rechter te gaan, omdat het besluit niet in strijd is met wet- en regelgeving. 

Een maand geleden liet gedeputeerde Annemieke Traag weten dat de provincie aan het bekijken was of het zinvol is om naar de rechter te stappen. De provincie heeft inmiddels de conclusie getrokken dat een beroep weinig kans van slagen heeft, omdat het besluit niet in strijd is met de wetgeving. De gemeente Hardenberg is inmiddels wel in hoger beroep gegaan tegen het gaswinningsbeleid. ‘Wij zijn van oordeel dat wij niets kunnen toevoegen aan hetgeen door de gemeente Hardenberg wordt ingebracht’, laat de provincie weten in een brief. 

Beroepschrift 

Er wordt al jaren gas gewonnen uit gasvelden in Hardenberg en omgeving. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil het gaswinningsplan, dat in 2020 afloopt, verlengen tot 2033. De college van B&W van Hardenberg heeft vorige week het beroepschrift ingediend bij de Raad van State. 

Volledig scherm
Gaswinning Hardenberg; graphics van de NAM © Henry Van Der Wal
  1. Gramsbergen ontvangt 68 jeugdvoetbalteams uit binnen- en buitenland

    Gramsber­gen ontvangt 68 jeugdvoet­bal­teams uit binnen- en buitenland

    Na een geslaagde proef vorig jaar met 42 teams, ontvangen SV Gramsbergen en VV Raptim Coevorden zaterdag en zondag 68 jeugdteams tijdens het Easter Open-voetbaltoernooi. Niet alleen Nederlandse clubs zijn van de partij, maar ook 34 jeugdteams uit België, Denemarken, Engeland, Schotland en Wales. De internationale Easter Open-toernooien worden op meerdere plaatsen in Nederland gespeeld: een editie Zuid in Noord-Oost Brabant en Noord Limburg, een editie West in Zuid-Holland, en een editie Oost in Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe.
  2. Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

    Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

    Han Rooth rijdt vanaf dinsdag 23 april een aangepaste route met zijn rijdende winkel in de Hardenbergse wijk Baalder. In een eerste evaluatie na de start van de rijdende winkel in oktober, bleek dat de standplaats bij sporthal De Kamp een groot succes is met een ‘constante stroom van klanten’. Maar bij de Wijkboerderij blijkt de klandizie gering en daarom vervalt die halte. Na overleg met de werkgroep die ijverde voor een rijdende winkel in de supermarktloze wijk Baalder komen hiervoor meerdere locaties in de plaats.

Vechtdal