Linda Verschuur (49) was bij de Kamerverkiezingen de jongste kandidaat op de landelijke kieslijst van 50Plus. In Hardenberg vertegenwoordigde ze de ouderenpartij sinds 2018 in de gemeenteraad. Nu stapt ze over naar lokale partij OpKoers.nu.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Verschuur (49) was bij de Kamerverkiezingen de jongste kandidaat op de landelijke kieslijst van 50Plus. In Hardenberg vertegenwoordigde ze de ouderenpartij sinds 2018 in de gemeenteraad. Nu stapt ze over naar lokale partij OpKoers.nu. © Frank Uijlenbroek

Raadslid uit Slagharen verruilt 50Plus Hardenberg voor OpKoers.nu: ‘Verstoorde verstandhouding’

Raadslid Linda Verschuur uit Slagharen heeft haar lidmaatschap van 50Plus opgezegd. Daarmee vertrekt ze ook uit de tweekoppige fractie van de ouderenpartij in de gemeenteraad van Hardenberg. Ze neemt haar zetel mee en stapt over naar de fractie van collegepartij OpKoers.nu.

 1. Vierhonderd beschadigde huizen: dit ging er allemaal mis in het kanaaldrama
  PREMIUM

  Vierhon­derd beschadig­de huizen: dit ging er allemaal mis in het kanaaldra­ma

  Het kanaaldrama is een opeenstapeling van fouten en teleurstellingen, met als resultaat wanhopige bewoners van bijna vierhonderd beschadigde huizen, bij wie de machteloosheid groeit en die geen idee hebben waar ze aan toe zijn. Een achtbaan waar ze al bijna tien jaar in zitten, sinds in september 2011 de grote aanpak van het kanaal Almelo - De Haandrik begon. Dit ging er sinds die tijd allemaal mis.
 1. Linda Verschuur (49) uit Slagharen jongste kandidaat voor 50Plus: ‘Sarah zie ik na de verkiezingen’
  PREMIUM

  Linda Verschuur (49) uit Slagharen jongste kandidaat voor 50Plus: ‘Sarah zie ik na de verkiezin­gen’

  Linda Verschuur is met 49 jaar op de keper beschouwd te jong voor 50Plus, maar stelt zichzelf wel verkiesbaar voor de ouderenpartij. Het huidige raadslid uit Slagharen wil in Den Haag aan de knoppen draaien, maar heeft daarvoor wel een karrenvracht aan voorkeurstemmen nodig. Het landelijke geruzie draagt daar niet bepaald aan bij. ,,Want ik zie mezelf toch als visitekaartje.”
 2. Verdachte (27) dodelijk ongeval bij De Krim: ‘Als tegenligger niet inhaalde, was dit niet gebeurd’
  PREMIUM

  Verdachte (27) dodelijk ongeval bij De Krim: ‘Als tegenlig­ger niet inhaalde, was dit niet gebeurd’

  De man dodelijk ongeval op de N377 bij De Krim zou hebben veroorzaakt, reed minstens 76 kilometer te hard, had autobanden van verschillende formaten en zijn auto was niet apk-gekeurd. Dat stelt het Openbaar Ministerie in de zaak tegen de 27-jarige Ian van der W. uit Coevorden. Bij het ongeluk belandde een andere tegenligger in het kanaal naast de provinciale weg. De bestuurder, eveneens uit Coevorden, verdronk. Hij was 21 jaar.
 1. Marsraket' van SpaceX succesvol geland na testvlucht
  Play

  Marsraket' van SpaceX succesvol geland na testvlucht

 2. Ooievaarsnest slaat te pletter in Hoonhorst
  Play

  Ooievaars­nest slaat te pletter in Hoonhorst

Vechtdal