Het natuurgebied bij Hardenberg.
Volledig scherm
Het natuurgebied bij Hardenberg. © illustratiestudio anne luchies

Radewijkerbeek maakt Vechtpark bijna af

Het Vechtpark in en rond Hardenberg nadert zijn voltooiing. 'IJs en Vecht dienende' moet eind dit jaar deelgebied Radewijkerbeek klaar zijn. Deze 14 hectare grote uiterwaard aan de rechterzijde van de Vecht tussen de Twenteweg en het fietspad over de stuw bij De Koppel wordt natuurlijk ingericht, met kruidenrijk grasland dat aantrekkelijk is voor dieren en ook meer ruimte voor water biedt.

 1. Akke Bleker uit Hardenberg wil na veertig jaar door als turntrainer: 'Het gaat nog zo lekker’
  PREMIUM

  Akke Bleker uit Hardenberg wil na veertig jaar door als turntrai­ner: 'Het gaat nog zo lekker’

  Akke Bleker is morgen veertig jaar turntrainster in Hardenberg. Eerst bij de gymnastiekvereniging DOS (Door Oefening Sterk), daarna met haar man Cor bij het door hen in 2004 als bedrijf opgezette Turn- en Sportcentrum Hardenberg (TSH), dat een fabriek ombouwde tot turnhal. Jubileren in coronatijd is lastig, maar Akke laat zich deze dagen verrassen. Volgend jaar hoopt ze op een reünie met oud-leden die ze in het verleden onder haar hoede had.
 2. Hoe een huwelijk tussen Hardenberg en Ommen op een vechtscheiding uitliep (en er nu ruzie over de inboedel is)
  PREMIUM

  Hoe een huwelijk tussen Hardenberg en Ommen op een vechtschei­ding uitliep (en er nu ruzie over de inboedel is)

  Het uit elkaar gaan van de gemeente Hardenberg en Ommen loopt uit op een vechtscheiding. Nadat eerder al het verenigde ambtenarenkorps werd ontmanteld, worden ook de contracten voor een gezamenlijke buitendienst binnen nu en vijf jaar verscheurd. Hardenberg vindt het gras in haar eigen gemeente groen genoeg en zet Ommen aan de kant. Alweer. ,,Wij hebben de zaken op orde.”

Vechtdal