Volledig scherm
Jan Uythof, NOOS radiopresentator, neemt afscheid tijdens zijn laatste uitzending, live vanaf het festivalterrein tijdens de DION Triatlon. © FFU Press Agency

Radio-icoon Jan Uythof (80) stopt er mee

Al heeft hij met zijn tachtig jaren nog een vlotte babbel en een radiostem die klinkt als een klok, toch zet presentator Jan Uythof uit Dedemsvaart een punt achter zijn lokale radiocarrière. Zaterdag presenteerde hij tijdens de DION Triatlon zijn laatste sportuitzending bij omroep NOOS in Hardenberg.

Hardenberg

Bij uitzondering maakte Uythof nu eens niet zelf het draaiboek. Zo konden zijn radiocollega’s hem verrassen met een reeks bijzondere ‘geheime gasten’. Uythof vond kopstukken uit de sportwereld, oud-collega’s, gemeentebestuur en zijn eigen familieleden tegenover zich aan de presentatietafel. “Het was een mooi afscheid. Dit had ik niet verwacht.”

 1. Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’
  PREMIUM

  Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’

  Everth (61) en Frenske (61) Visscher uit Dedemsvaart veroverden zaterdagavond de harten van Nederland, met hun poging om van een eeuwenoud en vervallen kasteel in Frankrijk een bed and breakfast te maken. Meer dan 1,5 miljoen mensen zagen het geklungel met de taal, de strijd tegen houtworm en het gehaast om de eerste gasten te ontvangen. Maar ook een ongebreideld positivisme van de nieuwbakken kasteelheer om van het avontuur een goed einde te maken. ,,Die satellietschotel? Die staat er inmiddels. Net als de wasmachine.”
 2. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal