Christelijke hulporganisatie Red een Kind heeft haar vijfde kringloopwinkel geopend, aan de Stelling in Hardenberg. De opening trok veel belangstelling. Een half uur na de opening stond er zaterdag een flinke rij bij de kassa.
Volledig scherm
PREMIUM
Christelijke hulporganisatie Red een Kind heeft haar vijfde kringloopwinkel geopend, aan de Stelling in Hardenberg. De opening trok veel belangstelling. Een half uur na de opening stond er zaterdag een flinke rij bij de kassa. © Enzio Ardesch

‘Red een Kind’ opent ook kringloopwinkel in Hardenberg: ‘We versterken elkaar’

Christelijke hulporganisatie ‘Red een Kind’ is een nieuwe kringloopwinkel rijker. Naast twee winkels in Zwolle, Amersfoort en Groningen is aan de Stelling in Hardenberg, waar eerder Slapen & Wonen zat, de vijfde vestiging geopend. De belangstelling is zaterdagochtend overweldigend. Klokslag tien uur stromen tientallen klanten naar binnen na de officiële opening.

  1. Eén van de eerste kringloopwinkels waar handhaving langskwam, staat in Zutphen: ‘Wij kunnen niet alles registreren’
    PREMIUM

    Eén van de eerste kringloop­win­kels waar handhaving langskwam, staat in Zutphen: ‘Wij kunnen niet alles registre­ren’

    Fietsen, laptops, boeken, servies en speelgoed. Een hok vol met dozen is geen uitzondering voor kringloopwinkel 2Switch in Zutphen. Hoewel de winkel door een verhuizing nu enigszins leegstaat, zijn er tientallen mensen die een kijkje komen nemen. Maar door een registratieplicht vreest de kringloop niet aan de regels te kunnen voldoen, met als gevolg dat klanten straks wegblijven.