Volledig scherm
PREMIUM
Het succes van piratenzender Radio Olympia, deze week genomineerd voor Radio Awards. © Emiel Muijderman

Regionale zendpiraten genomineerd voor landelijke Radio Award

In Hilversum halen ze de neus op voor piratenhits, maar nu is uitgerekend een gezamenlijk kanaal van zestig piraten-dj’s uit Overijssel en Drenthe genomineerd als beste internetzender: Radio Olympia.

Aan een format doen ze niet, de zestig diskjockeys hebben ieder hun eigen smaak. Soms slaat er een plaat langdurig over en drie keer Gert en Hermien in drie uur? Niemand die daar wakker van ligt. Het is in elk geval een vrolijke mengelmoes die internetstation Radio Olympia dagelijks laat horen. De diskjockeys komen allemaal direct van de piraten, en sommigen vullen nog steeds hun uurtjes bij de overgebleven zenders op het Drentse en Overijsselse platteland.

 1. Alleen Folke (71) komt een stickertje plakken in zoektocht naar nieuwe burgemeester Hardenberg
  PREMIUM

  Alleen Folke (71) komt een stickertje plakken in zoektocht naar nieuwe burgemees­ter Hardenberg

  De zoektocht naar een nieuwe Hardenbergse burgemeester start in december. Wat zijn eigenlijk de wensen bij de burger? Woensdagavond mochten zij aangeven welke kwaliteiten zij graag zouden zien. Een handjevol politici plakte een wensensticker op de muur van de raadzaal. En Folke Meijer, als enige geïnteresseerde burger. ,,Ik vind dat een vrouw de voorkeur heeft bij gelijke geschiktheid.”
 2. Dj uit Hardenberg genomineerd voor Party Awards: ‘Dit is echt een erkenning’

  Dj uit Hardenberg genomi­neerd voor Party Awards: ‘Dit is echt een erkenning’

  Als 12-jarig jongetje stond hij jaloers naar de dj in de jeugdsoos in Ommen te kijken. Terwijl de dj het ene cd'tje na het andere opzette, vroeg Bennie Tamminga of hij misschien ook 'eventjes mocht draaien.’ Vanaf toen was hij verkocht. ,,Vanaf dat moment wist ik dat ik hier iets mee wilde doen.’’ Nu, vierentwintig jaar later, is Tamminga genomineerd voor de Party Awards, als ‘Populairste opkomende Party DJ’.

Vechtdal