Volledig scherm
PREMIUM
Het succes van piratenzender Radio Olympia, deze week genomineerd voor Radio Awards. © Emiel Muijderman

Regionale zendpiraten genomineerd voor landelijke Radio Award

In Hilversum halen ze de neus op voor piratenhits, maar nu is uitgerekend een gezamenlijk kanaal van zestig piraten-dj’s uit Overijssel en Drenthe genomineerd als beste internetzender: Radio Olympia.

Aan een format doen ze niet, de zestig diskjockeys hebben ieder hun eigen smaak. Soms slaat er een plaat langdurig over en drie keer Gert en Hermien in drie uur? Niemand die daar wakker van ligt. Het is in elk geval een vrolijke mengelmoes die internetstation Radio Olympia dagelijks laat horen. De diskjockeys komen allemaal direct van de piraten, en sommigen vullen nog steeds hun uurtjes bij de overgebleven zenders op het Drentse en Overijsselse platteland.

 1. Ilse uit Nieuwleusen lag op het randje van de dood, met een baby van 500 gram
  PREMIUM
  HELLP-syndroom

  Ilse uit Nieuwleu­sen lag op het randje van de dood, met een baby van 500 gram

  Met een ondeugende blik sjouwt de kleine Josephien, gewapend met een knuffelaapje, door haar ouderlijk huis in Nieuwleusen. Haar moeder kijkt glimlachend toe. Niets aan het tafereel verraadt iets over de heftige tijd die het gezin heeft doorstaan. De jonge moeder kreeg het HELLP-syndroom, met 25 weken zwangerschap is ze bevallen. Hoe verwerk je zoiets? Ilse wil ouders helpen die ook een prematuur kindje hebben. Zodat zij alles kunnen vastleggen in een invulboek, voor later. Want het is wel je kraamtijd.
 2. Geen twintig appartementen bij kruising N377 in Balkbrug

  Geen twintig appartemen­ten bij kruising N377 in Balkbrug

  Het Hardenbergse college voelt niks voor de bouw van twintig appartementen op de hoek van de Coevorderweg (N377) en Meppelerweg in Balkbrug. Eigenaar Zeker Horeca BV heeft de gemeente gevraagd of in principe medewerking verleend kan worden aan een plan voor de herontwikkeling van de leegstaande panden van een café-restaurant aan de Coevorderweg 2-4, naast het voormalige hotel Munnink. De eigenaar wil hier slopen en een nieuw gebouw van drie verdiepingen bouwen, met ruimte voor (dag)horeca en bedrijven op de begane grond en twintig appartementen op de verdiepingen.

Vechtdal