Volledig scherm
Treinreizigers op het station in Hardenberg. © Archieffoto Alex Mulder

Reistijd korter en extra treinen in spits op Vechtdallijnen tussen Emmen en Zwolle

Met ingang van zondag 15 december rijden op de Vechtdallijnen Emmen-Zwolle en Almelo-Hardenberg tijdens de spitsuren meer treinen en wordt de reistijd korter. Arriva zet op het traject Emmen-Zwolle een extra treinstel in. Daardoor kunnen ook spitstreinen van Emmen naar Zwolle gaan rijden, die er tien minuten korter over doen dan de stoptrein. 

De spitstrein vertrekt in de ochtendspits (tussen 06.30 en 08.30 uur) twee keer per uur vanuit Emmen, en stopt onderweg naar Zwolle ook in Emmen-Zuid, Coevorden, Hardenberg, Ommen en Dalfsen. De stoptrein rijdt tijdens de spits eveneens twee keer per uur, waarbij naast bovengenoemde stations ook Nieuw Amsterdam, Dalen, Gramsbergen en Mariënberg worden aangedaan. 

Middagspits

In de middagspits, tussen 16.30 en 18.00 uur, rijden in totaal vier treinen per uur van Zwolle naar Emmen, waarvan ook weer twee spitstreinen. Buiten de spitsperiodes rijdt er straks één stoptrein en één sneltrein per uur tussen Zwolle en Emmen vice versa.

  1. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
    PREMIUM

    Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

    ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Vechtdal