Volledig scherm
Treinreizigers op het station in Hardenberg. © Archieffoto Alex Mulder

Reistijd korter en extra treinen in spits op Vechtdallijnen tussen Emmen en Zwolle

Met ingang van zondag 15 december rijden op de Vechtdallijnen Emmen-Zwolle en Almelo-Hardenberg tijdens de spitsuren meer treinen en wordt de reistijd korter. Arriva zet op het traject Emmen-Zwolle een extra treinstel in. Daardoor kunnen ook spitstreinen van Emmen naar Zwolle gaan rijden, die er tien minuten korter over doen dan de stoptrein. 

De spitstrein vertrekt in de ochtendspits (tussen 06.30 en 08.30 uur) twee keer per uur vanuit Emmen, en stopt onderweg naar Zwolle ook in Emmen-Zuid, Coevorden, Hardenberg, Ommen en Dalfsen. De stoptrein rijdt tijdens de spits eveneens twee keer per uur, waarbij naast bovengenoemde stations ook Nieuw Amsterdam, Dalen, Gramsbergen en Mariënberg worden aangedaan. 

Middagspits

In de middagspits, tussen 16.30 en 18.00 uur, rijden in totaal vier treinen per uur van Zwolle naar Emmen, waarvan ook weer twee spitstreinen. Buiten de spitsperiodes rijdt er straks één stoptrein en één sneltrein per uur tussen Zwolle en Emmen vice versa.

  1. Harm (81) uit Dedemsvaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst
    PREMIUM
    video, poll & quiz

    Harm (81) uit Dedems­vaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst

    ‘Wilhelmus van Nassouwe ben ik, van Duitsen bloed,’ wordt als het aan Harm Leffers uit Dedemsvaart ligt in het vervolg ‘Wie 't rood wit blauw wil hijsen, heeft 't paspoort van ons land’. En het volgens hem maar wat vage ‘ben ik, vrij, onverveerd’ en de ongepaste ode aan 'den Koning van Hispanje’ kunnen ook wel uit het volkslied geschrapt worden. ,,Tijd voor verandering.”

Vechtdal