Volledig scherm
Raadslid Rick Brink (CDA) uit Hardenberg. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Rick Brink uit Hardenberg grijpt naast titel ‘Beste raadslid van Nederland’

CDA-raadslid Rick Brink (32) uit Hardenberg greep dinsdagavond net naast de titel ‘Beste raadslid van Nederland’. Hij slaagde er in Paradiso in Amsterdam niet in om de finale te winnen. 

Brink zat bij de laatste vier. Bij aanvang van de verkiezing waren 338 raadsleden genomineerd. Johnas van Lammeren, raadslid namens Partij voor de Dieren in Amsterdam, won de titel. De wedstrijd is een initiatief van Campagnebureau BKB, de Volkskrant, Omroep WNL en het Periklesinstituut. De winnaar werd bepaald aan de hand van publieksstemmen en juryoordeel. De verkiezing werd eerder deze week tijdelijk stopgezet na een doelbewuste actie van Geen Stijl om de uitslag te manipuleren. Publiek kon dinsdagavond tijdens de finale wel weer stemmen.

Terecht

Brink toonde zich aan het eind van de finale, die live werd uitgezonden op Radio 1, een sportief verliezer. ,,Een hele terechte winnaar'', zei hij over Van Lammeren. ,,Gefeliciteerd.’’ 

 1. Ilse uit Nieuwleusen lag op het randje van de dood, met een baby van 500 gram
  PREMIUM
  HELLP-syndroom

  Ilse uit Nieuwleu­sen lag op het randje van de dood, met een baby van 500 gram

  Met een ondeugende blik sjouwt de kleine Josephien, gewapend met een knuffelaapje, door haar ouderlijk huis in Nieuwleusen. Haar moeder kijkt glimlachend toe. Niets aan het tafereel verraadt iets over de heftige tijd die het gezin heeft doorstaan. De jonge moeder kreeg het HELLP-syndroom, met 25 weken zwangerschap is ze bevallen. Hoe verwerk je zoiets? Ilse wil ouders helpen die ook een prematuur kindje hebben. Zodat zij alles kunnen vastleggen in een invulboek, voor later. Want het is wel je kraamtijd.
 2. Eerst het Bouwvakfeest in Oud-Lutten, dan pas vakantie vieren

  Eerst het Bouwvak­feest in Oud-Lut­ten, dan pas vakantie vieren

  Afgelopen week is de zestien-koppige organisatie van het populaire Bouwvakfeest (BVF) reeds begonnen met de gigantische opbouw van het feestterrein aan de Kerkdijk in Oud-Lutten. Komende vrijdag 26 juli barst namelijk het jaarlijkse feest er weer los. Want voor veel feestvierders en liefhebbers van een fijn stukje muziek en dito gezelligheid begint de dikverdiende (bouwvak)vakantie pas echt als het BVF in Oud-Lutten is bezocht.

Vechtdal