Volledig scherm
PREMIUM
Sven Romkes, Frances Vereijken, Rick Brink, Thijs de Lange, Sandra Ballij en Boaz Spermon zijn de finalisten voor de verkiezing van de Minister van Gehandicaptenzaken. © Stijn Ghijsen

Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicaptenzaken

Rick Brink is finalist in de verkiezing van de Minister van Gehandicaptenzaken. De Hardenbergse politicus verneemt de blijde boodschap via een i-Pad, waarop Lucille Werner vertelt dat hij bij de laatste zes zit. ,,Je bent een fantastische topper, jij gaat schitteren op 17 juni’’, meldt de tv-presentatrice, bekend van het woordspelletje Lingo. ,,Wat een verrassing, ik weet niet wat ik zeggen moet’’, reageert de 33-jarige Brink enthousiast.

Korte tijd later is die sprakeloosheid alweer verdwenen. En dat is maar goed ook, want de komende vier weken gaat Brink campagne voeren. Hij is al toegewijd fractievoorzitter van het CDA in de Hardenbergse gemeenteraad, ervaren medewerker van Dion Salarisbureau en enthousiast vrijwilliger bij de plaatselijke voetbaltrots HHC, maar dat weerhoudt hem er niet van zich extra in te zetten voor landelijke ‘gehandicaptenzaken’. 

Vechtdal