Volledig scherm
Rick Brink © Frans Paalman

Rick Brink uit Hardenberg wordt allereerste ‘Minister van Gehandicaptenzaken’

videoDe aan een broze-bottenziekte lijdende Rick Brink (33) uit Hardenberg is vanavond uitgeroepen tot de eerste ‘Minister van Gehandicaptenzaken’.

Er zijn 1,8 miljoen Nederlanders met een handicap, maar er is geen apart ministerie voor gehandicaptenzorg. Daarom ging omroep KRO-NCRV in een tv-programma op zoek naar een ‘Minister van Gehandicaptenzaken’ die specifiek opkomt voor de belangen van mensen met een handicap.

Praten als de beste

Kijkers thuis en een jury - bestaande uit Leontien van Moorsel, Ronald Plasterk en Vincent Bijlo - kozen tijdens de rechtstreekse uitzending Brink tot winnaar. Hij mag dan aan een rolstoel gekluisterd zijn, praten kan de Hardenberger - die voor het CDA in de lokale politiek zit -  als de beste. In de finale troefde hij Boaz Spermon (35), Frances Vereijken (25), Sandra Ballij (37), Sven Romkes (36) en Thijs de Lange (21) af. 

De Hardenbergse burgemeester Peter Snijders was er op Twitter als de kippen bij om de kersverse ‘minister’ uit zijn gemeente te feliciteren. 

Op zijn Facebook-pagina bedankte de nieuwe minister van Gehandicaptenzaken zijn volgers zo:

Eerder maakten wij samen met Rick deze video:

 1. Ilse uit Nieuwleusen lag op het randje van de dood, met een baby van 500 gram
  PREMIUM
  HELLP-syndroom

  Ilse uit Nieuwleu­sen lag op het randje van de dood, met een baby van 500 gram

  Met een ondeugende blik sjouwt de kleine Josephien, gewapend met een knuffelaapje, door haar ouderlijk huis in Nieuwleusen. Haar moeder kijkt glimlachend toe. Niets aan het tafereel verraadt iets over de heftige tijd die het gezin heeft doorstaan. De jonge moeder kreeg het HELLP-syndroom, met 25 weken zwangerschap is ze bevallen. Hoe verwerk je zoiets? Ilse wil ouders helpen die ook een prematuur kindje hebben. Zodat zij alles kunnen vastleggen in een invulboek, voor later. Want het is wel je kraamtijd.
 2. Eerst het Bouwvakfeest in Oud-Lutten, dan pas vakantie vieren

  Eerst het Bouwvak­feest in Oud-Lut­ten, dan pas vakantie vieren

  Afgelopen week is de zestien-koppige organisatie van het populaire Bouwvakfeest (BVF) reeds begonnen met de gigantische opbouw van het feestterrein aan de Kerkdijk in Oud-Lutten. Komende vrijdag 26 juli barst namelijk het jaarlijkse feest er weer los. Want voor veel feestvierders en liefhebbers van een fijn stukje muziek en dito gezelligheid begint de dikverdiende (bouwvak)vakantie pas echt als het BVF in Oud-Lutten is bezocht.

Vechtdal