Volledig scherm
Han Rooth in zijn rijdende winkel, die sinds oktober wekelijks de Hardenbergse wijk Baalder bezoekt. © Kees Slingerland

Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

Han Rooth rijdt vanaf dinsdag 23 april een aangepaste route met zijn rijdende winkel in de Hardenbergse wijk Baalder. In een eerste evaluatie na de start van de rijdende winkel in oktober, bleek dat de standplaats bij sporthal De Kamp een groot succes is met een ‘constante stroom van klanten’. Maar bij de Wijkboerderij blijkt de klandizie gering en daarom vervalt die halte. Na overleg met de werkgroep die ijverde voor een rijdende winkel in de supermarktloze wijk Baalder komen hiervoor meerdere locaties in de plaats. 

Om 9.30 uur staat de 'winkelwagen’ eerst op de Singelberg (nabij de Niehof), daarna worden achtereenvolgens de Paasberg, de Eiberhof en de Binnenhof aangedaan. Als laatste staat Rooth zoals gebruikelijk vanaf ongeveer 11.00 tot 12.30 uur bij De Kamp. Bij aankomst op de desbetreffende staanplaatsen drukt hij op de toeter van zijn rijdende winkel. 

,,Overigens is het voor mensen met fysieke klachten ook mogelijk om de boodschappen door Rooth aan huis te laten bezorgen, zonder extra kosten‘’, vertelt Kees Slingerland namens de werkgroep. ,,Hij is zelfs bereid om bepaalde artikelen, die hij eventueel niet beschikbaar heeft, op bestelling in de wagen mee te nemen. Indien men dergelijke wensen heeft dan kan men Rooth bellen via telefoon 06-55368106.’’

  1. Indiëherdenking Hardenberg afgesloten met boekpresentatie

    Indiëher­den­king Hardenberg afgesloten met boekpresen­ta­tie

    Aan de oever van de Vecht op steenworp afstand van theater de Voorveghter was het gisteravond even twee minuten stil. Want naast de Nationale Dodenherdenking op 4 mei staat Hardenberg ook al weer ruim twintig jaar stil bij de slachtoffers van oorlog en geweld in voormalig Nederlands-Indië. Op 15 augustus worden sinds 1998 jaarlijks kransen en bloemen gelegd bij twee monumenten in het Indiëplantsoen achter de Voorveghter. Gisteravond opnieuw, met tijdens het afsluitende kopje koffie in de theaterfoyer de presentatie van een boek over twintig jaar Indiëherdenkingen in Hardenberg.

Vechtdal