Een viertal rijplaten dat niet door de dieven werd meegenomen.
Volledig scherm
Een viertal rijplaten dat niet door de dieven werd meegenomen. © 112 Hardenberg

Rijplaatdieven stelen 16.000 kilo staal in Hardenberg

Het gebeurt steeds vaker: diefstal van zware, metalen rijplaten. In de nacht van maandag op dinsdag was het weer eens zover, ditmaal in Hardenberg. De plaatselijke politie meldt vandaag op Facebook dat dieven daar ongeveer twintig rijplaten hebben meegenomen.

De platen lagen op een plek aan de Bandelsteeg, ter ondersteuning van bouwwerkzaamheden tussen de Twenteweg en de Vecht.

De politie staat voor een raadsel, aangezien iedere plaat ongeveer vijf meter lang is en achthonderd kilo weegt. ‘Deze zware klus moet toch iemand opgevallen zijn’, merkt zij op in het Facebookbericht.

2.000 euro

In de platen zit het logo en de merknaam van van Mekeren verwerkt, tips over de diefstal kunnen telefonisch worden doorgegeven via 0900-8844 en 0800-7000 (anoniem) of via een persoonlijk bericht op de Facebookpagina hieronder.

De prijs van oud ijzer staat volgens verschillende onlinehandelaren op 12 cent per kilo, wat betekent dat de straatwaarde van de buit een kleine twee duizend euro bedraagt.

  1. Reisagentes uit Hardenberg starten t-shirtactie om reisbranche te steunen: ‘Bali er ook zo van?’
    PREMIUM

    Reisagen­tes uit Hardenberg starten t-shirtactie om reisbran­che te steunen: ‘Bali er ook zo van?’

    Reisagentes Antoinette Nicolai van YourTravel en Janneke Eggengoor van The Travel Club uit Hardenberg snappen het chagrijn wel bij al die mensen die hun vakantie in rook zagen zien opgaan. ,,Maar we wilden ook iets positiefs tegenover al die negativiteit zetten”, vertelt Nicolai. Vandaar een t-shirtactie als ‘pleister op de wonde’ voor de reisbranche met ludieke teksten: ‘Bali er ook zo van?’

Vechtdal