Burgemeester Wiggers overhandigt het jeugdlintje en de oorkonde aan Robin Slump.
Volledig scherm
Burgemeester Wiggers overhandigt het jeugdlintje en de oorkonde aan Robin Slump. © GS-Media/Gert Stegeman

Robin Slump krijgt jeugdlintje Hardenberg voor zijn inzet voor goede doelen

De 15-jarige Robin Slump is vanmorgen verrast met het jeugdlintje van de gemeente Hardenberg. Burgemeester Jan Willem Wiggers overhandigde die onderscheiding, bestaande uit een medaille en een oorkonde, in de kantine van de gereformeerde school voor voortgezet onderwijs Greijdanus aan de jonge Hardenberger. Ook Robins familie was getuige van dit bijzondere moment. 

 1. Op 30 liter zonnebloemolie tuft Hardenberger met antieke trekker en pipowagen 450 km van camping naar camping
  PREMIUM

  Op 30 liter zonnebloem­olie tuft Hardenber­ger met antieke trekker en pipowagen 450 km van camping naar camping

  Op vakantie krijgt Eg Geerligs uit de Hardenbergse buurtschap Hoogenweg altijd veel bekijks. Voorbijgangers steken de duim op als hij passeert. En dat is niet alleen vanwege zijn imposante walrussnor, maar vooral dankzij de bijzondere combinatie waarmee de 67-jarige Geerligs door het land trekt. Zijn nachtverblijf is een oude pipowagen, niet getrokken door het legendarische ezeltje Nononono maar een luidruchtig puffende Lanz Bulldog.
 2. Gerard Noordink veertig jaar pastor in Salland en Vechtdal: feest en afscheid in september
  PREMIUM

  Gerard Noordink veertig jaar pastor in Salland en Vechtdal: feest en afscheid in september

  Gerard Noordink is veertig jaar actief als pastor in de rooms-katholieke kerk. Vanwege de vakantietijd is daar zaterdag op sobere wijze bij stilgestaan. Maar op 27 september wordt deze mijlpaal wel uitgebreid gevierd met een eucharistieviering in de kerk Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming in Heino, voor zo ver de coronamaatregelen dat dan mogelijk maken. Dat is dan meteen ook zijn afscheidsmis.

Vechtdal