Volledig scherm
De schade van de jaarwisseling in de Vechtdal-gemeenten Hardenberg, Ommen en Dalfsen wordt geschat op zo'n 16.000 euro. © Robin Utrecht

Rond de 16.000 euro aan schade in Vechtdal-gemeenten tijdens jaarwisseling

De jaarwisseling heeft in het Vechtdal voor ongeveer 16.000 euro aan schade gezorgd. Vooral verkeersborden waren het doelwit. Dat blijkt uit een inventarisatie van de gemeenten Hardenberg, Ommen en Dalfsen.

Het grootste deel van het totale schadebedrag is afkomstig uit de gemeente Hardenberg. De verwachte schade ligt daar rond de 10.000 euro. ,,Dat waren vooral verkeersborden”, zegt gemeentewoordvoerder Aly Luth. ,,Wel ligt het bedrag enkele duizenden euro’s lager dan vorig jaar.” Ook in de gemeente Ommen waren het vooral verkeers- en straatnaamborden die het moesten ontgelden bij de overgang naar 2019. De schade is daar ongeveer 3000 euro.

In Dalfsen werd onder meer de ruit van een abri aan de Polhaarweg vernield. Ook moest de brandweer uitrukken voor een ondergrondse containerbrand aan de Botermakerses. In Nieuwleusen werd een lantaarnpaal vernield en werd een autowrak in brand gestoken. Daarnaast raakten ook in deze gemeente op verschillende plekken verkeersborden beschadigd, dit waren er zo’n 25. Het schadebedrag ligt hier op iets meer dan 3000 euro.

Restschade

De bedragen kunnen nog hoger uitvallen, zegt woordvoerder Christiaan Hovestad van de gemeente Dalfsen. ,,Verderop in het jaar komt er vaak nog wel wat restschade tevoorschijn wat te herleiden is naar vuurwerkschade rondom de jaarwisseling.”

  1. Duitse man fotografeert stiekem vrouwen op Attractiepark Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenisse
    PREMIUM

    Duitse man fotogra­feert stiekem vrouwen op Attractie­park Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenis­se

    Het begon allemaal zo mooi, vrijdag 21 juni, voor de familie Kortland uit Spijkenisse. Vanwege de 10-jarige verjaardag van één van de dochters gingen ze een weekendje naar Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Maar tegen de avond kreeg dat feestelijke weekend een wat ‘schmutzig’ tintje toen ze een andere, Duitse gast van het park betrapten op het ongevraagd fotograferen van langslopende vrouwelijke gasten.

Vechtdal