Volledig scherm
© Thinkstock

Rotary Hardenberg plant tulpen op rotonde tegen polio

HARDENBERG - Leden van de Hardenbergse afdeling van Rotary hebben 25.000 tulpenbollen gepoot op de rotonde bij het gemeentehuis.

Dat moet in het voorjaar uitmonden in een kleurrijke bloemenzee, zo liet Rotarylid Ronald Belser weten.

Met deze bloeiende actie zet Rotary Hardenberg zich in voor de bestrijding van polio. Het is een onderdeel van de wereldwijde Rotary-actie 'Stop polio now'. "Kinderverlamming is een ziekte die in onze westerse wereld nauwelijks meer voorkomt, maar in landen zoals Irak en Afghanistan is deze ziekte echter nog steeds niet onder controle", aldus Belser.

Rotary
Rotary Hardenberg zet zich volgens hem graag in voor goede doelen, zowel lokaal als internationaal en daarom doet de afdeling mee aan deze mondiale actie. Het Rotarydistrict, waartoe de Hardenbergse afdeling behoort, verwacht met de tulpenbollenactie zo'n 25.000 euro op te halen voor de bestrijding van polio. Rotary International werkt met deze actie samen met de Bill & Melinda Gates Foundation, welke de wereldwijde opbrengst zal verdriedubbelen. Naar verwachting is dit bedrag voldoende voor het geven van 85.000 vaccinaties, waardoor polio voorkomen kan worden. om de actie te symboliseren is op de rotonde Europaweg - Bruchterweg, nabij het gemeentehuis, het logo van Rotary drie keer uitgezet met in totaal 25.000 tulpenbollen, waarvan de Rotarians hopen dat die volgend voorjaar in volle bloei staan en zorgen van een kleurrijke entree van Hardenberg.

Vechtdal