Volledig scherm
Jubileumlogo van de Rotary Hardenberg. © Rotary Hardenberg

Rotary Hardenberg viert diamanten feest met Duitse vrienden èn jubileumprijs voor maatschappelijke initiatieven

Rotary club Hardenberg viert het diamanten jubileum vandaag met de zusterclub uit de Nedersaksische stad Holzminden. ,,Onze meer dan 45 leden tellende afdeling onderhoudt al jaren vriendschappelijke banden met onze Duitse zustervereniging. Met 25 mensen komen ze met ons feestvieren in restaurant de Rheezerbelten’’, vertelt voorzitter Paul Nij Bijvank. 

,,Verder staat dit jaar in het teken van de ‘Rotary Hardenberg Jubileumprijs’ die in november wordt uitgereikt. Dan verdelen we 9.500 euro onder enkele maatschappelijke initiatieven, waarvoor we ook de handen uit de mouwen gaan steken.’’


Veel activiteiten

Rotary Hardenberg begon in 1960 met 21 leden en telt tegenwoordig 47 leden, uit veel verschillende beroepsgroepen. Allerlei activiteiten werden opgezet door de jubilerende serviceclub, die haar maatschappelijke doelstellingen op allerlei manieren invult zoals met het organiseren van vakantiespelen voor de jeugd en Vechtdalconcerten, acties voor de Voedselbank, de Rotary Midnight Walk, en de jaarlijkse wijnactie ten bate van de stichting Vecht voor Jeugd en - in 2019 - het hospice in Hardenberg.

Jubileumprijs

Niet alleen particulieren maar ook verenigingen, stichtingen en bedrijven kunnen een aanvraag indienen voor de ‘Rotary Hardenberg Jubileumprijs’. Initiatieven die bijdragen aan een maatschappelijke ontwikkeling in de gemeente Hardenberg kunnen tot 1 september worden voorgedragen. Een jury nomineert uit alle inzendingen maximaal zeven initiatieven, die op 4 november in theater de Voorveghter strijden om de stemmen van het publiek. In totaal wordt hiervoor een bedrag van 9.500 euro beschikbaar gesteld plus de inzet door Rotaryleden.

rotaryhardenberg.nl

Vechtdal