Volledig scherm
PREMIUM
De uitkijktoren over de Vecht bij Dalfsen is een van de dingen die tijdens 'Ruimte voor de Vecht' gerealiseerd werden. © Frank Uijlenbroek

'Ruimte voor de Vecht' krijgt een vervolg

Een kernteam van drie overheden moet het project 'Ruimte voor de Vecht' nieuw leven inblazen. Doel is om de staat van de waterkeringen en veiligheid rond de Vecht op orde te maken. De provincie, de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Ommen en Zwolle en de waterschappen Vechtstromen en Drents Overijsselse Delta gaan dit financieren.

Het huidige project loopt tot het einde van dit jaar en was aanvankelijk bedoeld als tijdelijk 'impulsprogramma', waarbij onder meer de uitkijktoren bij Dalfsen, een pontje bij Loozen en een nevengeul van de Vecht in Vilsteren is gerealiseerd. De partijen hebben nu uitgesproken met elkaar verder te willen. 

 1. Agrarisch datingbureau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurrentie van Tinder’
  PREMIUM

  Agrarisch datingbu­reau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurren­tie van Tinder’

  Twee touringcars vol en een bestelbusje met baby's, dat moet zo'n beetje de oogst zijn van zes jaar Farmers4Love. En vast een hoop verborgen liefdes. De agrarische datingsite waar boeren en boerinnen elkaar voor het leven weten te vinden, houdt er over krap een maand echter mee op. Te veel concurrentie van de Tinders, Lexa’s en de Peppers van deze wereld, en de man-vrouwverhouding loopt een beetje uit de pas. ,,Willen we mee, dan zouden we ook niet-agrariërs bij Farmers4Love toe moeten laten. Maar dan gaan we op in de massa, en dat willen we niet.”
 2. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
  PREMIUM
  Video

  Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

  Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

Vechtdal