Volledig scherm
PREMIUM
Saxenburgh concentreert de crisisopvang van thuiswonende ouderen met dementie voortaan in afdeling De Esch van het Clara Feyoena Heem. © Saxenburgh Groep

Saxenburgh concentreert crisisopvang ouderen met dementie in Hardenberg

Thuiswonende mensen met dementie worden in de regio Hardenberg voortaan op één centrale plek opgevangen als acute zorg nodig is. De Saxenburgh Groep vangt zulke ouderen in principe niet meer op bij haar verschillende zorgcentra in de gemeenten Hardenberg, Ommen en Coevorden, maar zoveel mogelijk geconcentreerd op één plek: afdeling De Esch in het Hardenbergse zorgcentrum Clara Feyoena Heem.

Op deze crisis- en observatieafdeling is plaats voor tien tot twaalf mensen met (vermoedelijk) dementie die dringend zorg nodig hebben. Zij kunnen hier maximaal drie maanden blijven. Tijdens de opname wordt de cliënt geobserveerd door een team van zorgprofessionals, zoals een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, verpleegkundige, verzorgende en paramedici. Bij zijn of haar vertrek is er een passend advies en indicatie voor verdere zorg. 

  1. Slagharense carnavalsgroep wil af van de mexicano
    PREMIUM
    video + foto's

    Slagharen­se carnavals­groep wil af van de mexicano

    De Slagharense carnavalsgroep De Klaplopers wil met hun actie Kickout Mexicano de gelijknamige snack uit de cafetaria’s verbannen vanwege het volgens hen aanstootgevende karakter. ,,Een lui in saus achterover liggende, geribbelde lap vlees, dat is niet iets waar de gemiddelde Mexicaan zich graag mee vergeleken ziet worden”, aldus De Klaplopers, die hun actie kracht bijzetten in de carnavalsoptocht die zaterdagmiddag door Turfgat trok.

Vechtdal