Voorzitter Henk Kobes (links) en Roelof Schokker halen met veel genoegen het ‘niet betreden, pas gezaaid’-bord naast het hoofdveld weg. Er mag weer gevoetbald worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Henk Kobes (links) en Roelof Schokker halen met veel genoegen het ‘niet betreden, pas gezaaid’-bord naast het hoofdveld weg. Er mag weer gevoetbald worden. © Frank Uijlenbroek

SCD'83 uit Dedemsvaart smacht naar seizoensstart, maar waakt voor corona: met de koffietank langs het veld

Na maanden van trainen en hier en daar een oefenpotje gaat de bal in het amateurvoetbal vandaag weer écht rollen. Bekervoetbal, voor het eerst gaat het om keiharde punten. Maar ook corona blijft een geduchte tegenstander, weten ze bij SCD’83 in Dedemsvaart, dat net als alle clubs voor de vuurproef staat. ,,Is het druk in een kleedkamer? Wacht dan even.”  

 1. Huishoudens Hardenberg moeten ‘beetje’ meebetalen aan ambitieuze plannen: 'Lichte stijging lasten’
  PREMIUM

  Huishou­dens Hardenberg moeten ‘beetje’ meebetalen aan ambitieuze plannen: 'Lichte stijging lasten’

  Trots maar ook opgelucht. Zo voelt wethouder Martijn Breukelman zich bij de presentatie van de begroting voor volgend jaar. Ondanks de slechtere economische situatie en de onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt kan Hardenberg nog flink investeren in de samenleving. Ook de inwoners kunnen opgelucht ademhalen, want zij gaan - zo belooft Breukelman - er weinig van merken in hun eigen huishoudboekje.
 2. Hennie (88) geniet van winkeluurtje voor ouderen in supermarkt Dedemsvaart: ‘Maar dat mondkapje is verschrikkelijk’
  PREMIUM
  Video

  Hennie (88) geniet van winkeluur­tje voor ouderen in supermarkt Dedems­vaart: ‘Maar dat mondkapje is verschrik­ke­lijk’

  Bij het ‘rustigwinkeluurtje’ in de Albert Heijn in Dedemsvaart is het wel héél rustig. Maar de ouderen die er zijn, waarderen het enorm. Zoals Hennie Vogelzang, die als 88-jarige haar eigen boontjes koopt. Zo’n speciaal winkelblok vindt ze prettig. ,,Het gaat sneller en het voelt veiliger. Voor mezelf, maar ook voor een ander.” Alleen dat verrekte mondkapje...

Vechtdal