Schaapskudde van blinde Henk (56) uit Slagharen in beslag genomen: ‘Ze slopen mijn bedrijf’

videoSommige schapen zijn een bodybuilder en anderen een gespierde breinaald. Alleen wie er verstand van heeft ziet het verschil. De twee dierenartsen die er voor gezorgd hebben dat Henk van der Sar uit Slagharen zijn kudde woensdag is kwijtgeraakt, hebben er totaal geen kijk op. Althans, dat is de overtuiging van de 56-jarige schaapfokker. ,,Ze pakken mij aan omdat ik visueel gehandicapt bent. Er is hier sprake van machtsmisbruik.” Vandaag komt zijn zaak voor bij de politierechter.

 1. Zwembad Balkbrug krijgt extra subsidie, maar moet deel van financiële tegenvallers zelf opvangen
  PREMIUM

  Zwembad Balkbrug krijgt extra subsidie, maar moet deel van financiële tegenval­lers zelf opvangen

  Het Heuveltjesbosbad in Balkbrug draaide door de coronapandemie twee slechte seizoenen. Daar bovenop komen nu ook de gestegen energieprijzen, waardoor de bodem van de 'schatkist’ in zicht komt. Daarom vraagt de stichting extra steun aan, van bijna 180.000 euro. Het Hardenbergse college van burgemeester en wethouders komt maar deels tegemoet aan die wens met een extra subsidie van 129 mille.
 2. Sporters in Balkbrug en Gramsbergen blij met gulle gemeente: extra kunstgras, kleedkamers en hippe padelbanen
  PREMIUM

  Sporters in Balkbrug en Gramsber­gen blij met gulle gemeente: extra kunstgras, kleedka­mers en hippe padelbanen

  De gemeente Hardenberg trekt bijna negen ton uit voor extra sportvoorzieningen in Gramsbergen en Balkbrug. SV Gramsbergen ontvangt een bijdrage van 680.000 euro voor een extra kunstgrasveld en extra kleedkamers. Tennisvereniging Gramsbergen krijgt 96.000 euro als bijdrage voor de aanleg van twee padelbanen. Tennisclub De Reest uit Balkbrug wil ook twee padelbanen aanleggen en kan een gemeentelijke bijdrage van 102.500 euro tegemoet zien.

Vechtdal