Remko Meijerink met de CO2-meter en bijbehorende app op zijn smartphone in een van de lokalen van de Burgemeester Wessels Boerschool in Dalen, waar het systeem meer dan een jaar is getest. Stichting Arcade, waar 26 openbare basisscholen in de gemeentes Hardenberg en Coevorden onder vallen, plaatst de komende weken meters in alle lokalen van alle schoolgebouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Remko Meijerink met de CO2-meter en bijbehorende app op zijn smartphone in een van de lokalen van de Burgemeester Wessels Boerschool in Dalen, waar het systeem meer dan een jaar is getest. Stichting Arcade, waar 26 openbare basisscholen in de gemeentes Hardenberg en Coevorden onder vallen, plaatst de komende weken meters in alle lokalen van alle schoolgebouwen. © Frank Uijlenbroek

Sensoren meten lucht in alle openbare scholen Hardenberg: app tipt als ramen open moeten

Alle openbare basisscholen in de gemeente Hardenberg krijgen nog in december een systeem dat de luchtkwaliteit meet. In alle lokalen en ‘leerpleinen’ van de twaalf scholen die vallen onder stichting Arcade worden sensoren opgehangen die het CO2-gehalte meten. Via een speciale app krijgen leerkrachten - als het nodig is - een seintje met het advies om ramen en deuren wijd open te gooien.

  1. Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
    Play

    Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

  2. Kabinet valt. Einde Rutte III is feit wegens toeslagenaffaire
    Play

    Kabinet valt. Einde Rutte III is feit wegens toeslagen­af­fai­re

Vechtdal