Volledig scherm

Seriemoordenaar Aalt Mondria overleden

ZWOLLE/BALKBRUG - Seriemoordenaar Aalt Mondria is, naar nu pas bekend is geworden, afgelopen zomer overleden. De man die vier moorden pleegde, liet in tbs-instelling Veldzicht het leven.

 1. Op de fiets naar Isala? Dat blijkt nog een flinke uitdaging: 'Dit past niet echt bij Zwolle’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  11

  Op de fiets naar Isala? Dat blijkt nog een flinke uitdaging: 'Dit past niet echt bij Zwolle’

  Het is slecht gesteld met de bewegwijzering voor fietsers die naar Isala willen, en die daar hun fiets willen stallen. Dat concluderen de Zwolse Fietsersbond en fietsburgemeester Marijn de Vries. Waar automobilisten vanaf de afrit van de A28 keurig met borden naar de parkeerplaats van het ziekenhuis worden geleid, daar mogen fietsers... ja, wat eigenlijk? Ze mogen het deels zelf uitzoeken. ,,Het zou raar zijn als er niets verandert.’’
 2. ‘Hervorragende’ Duitse dag vormt nieuwe start voor stedenband
  PREMIUM

  ‘Hervorra­gen­de’ Duitse dag vormt nieuwe start voor stedenband

  Terwijl het reuzenrad op de Markt zijn rondjes draait, zingt het schlagerkoor Spass muss sein bekende melodieën. Op het Kerkplein treden finalisten van de MusicStar-talentenjacht op en zitten de terrassen vol, terwijl op het Vrijthof de Houthakker Roadshow hoorbaar aan de gang is. De internationale dag van de Ommer Bissingh stond woensdag in het teken van Duitsland. De spandoeken boven de straten spraken dan ook van het ‘Bissinghfest’.

Vechtdal