Het gebied in hoek Kloosterstraat-Kerkstraat in Sibculo waar 14 nieuwbouwwoningen moeten verrijzen. Dit project staat los van de informatieavond van Plaatselijk Belang.
Volledig scherm
Het gebied in hoek Kloosterstraat-Kerkstraat in Sibculo waar 14 nieuwbouwwoningen moeten verrijzen. Dit project staat los van de informatieavond van Plaatselijk Belang. © Foto Freddy Schinkel

Sibculo wil weer woningen bouwen

In de nasleep van de economische crisis zijn er de afgelopen jaren bijna geen woningen meer gebouwd in Sibculo. Nu de economie goed draait wil Plaatselijk Belang Sibculo, samen met woningstichting Vechtdal Wonen en de gemeente Hardenberg, graag weten hoe groot de behoefte aan nieuwbouw is in het dorp. Om dat te peilen is was er woensdagavond een informatieavond in De Horst. ,,Iedereen heeft zijn of haar zegje kunnen doen.”

 1. Buren blijven zich verzetten tegen uitbreiding kippenslachter Plukon in Dedemsvaart: ‘Zaken worden gemanipuleerd’
  PREMIUM

  Buren blijven zich verzetten tegen uitbrei­ding kippen­slach­ter Plukon in Dedems­vaart: ‘Zaken worden gemanipu­leerd’

  Al jaren houden de plannen voor uitbreiding van pluimveeslachterij Plukon in Dedemsvaart de gemoederen bezig. Na vele procedures en onderzoeken is de climax in zicht. Eind deze maand besluit de gemeenteraad of het bedrijf groen licht krijgt. Omwonenden blijven zich tot het laatst toe verzetten: ,,Je hoeft geen expert te zijn om te zien dat er van alles mis is.’’
 1. Geen gehuil bij kavelruil in regio De Krim
  PREMIUM

  Geen gehuil bij kavelruil in regio De Krim

  Dit jaar wordt gestart met een nieuw kavelruilproject in Schuinesloot en De Krim. Gert Jonkhans is voorzitter van de kavelruimcommissie. Henk Haarhuis is uit naam van Stimuland de kavelruilcoördinator. Jonkhans heeft veertig jaar lang een melkveebedrijf gehad en dit is nu zijn derde soortgelijke project na Radewijk en de omgeving van Lutten. Stichting Stimuland, met een vestiging in Vilsteren, is een onafhankelijke netwerkorganisatie die op het platteland ontwikkelingen zoals deze activeert.
 1. 'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk
  Play

  'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk

 2. de Stentor Nieuws Update: Ernstig bedrijfsongeval in Apeldoorn & Renske wil alleen maar roze
  Play
  VIDEO

  de Stentor Nieuws Update: Een ernstig bedrijfson­ge­val en Renske wil alleen roze

  5 maart

Vechtdal