Het gebied in hoek Kloosterstraat-Kerkstraat in Sibculo waar 14 nieuwbouwwoningen moeten verrijzen.  Dit project staat los van de informatieavond van Plaatselijk Belang.
Volledig scherm
Het gebied in hoek Kloosterstraat-Kerkstraat in Sibculo waar 14 nieuwbouwwoningen moeten verrijzen. Dit project staat los van de informatieavond van Plaatselijk Belang. © Foto Freddy Schinkel

Sibculo wil weer woningen bouwen

In de nasleep van de economische crisis zijn er de afgelopen jaren bijna geen woningen meer gebouwd in Sibculo. Nu de economie goed draait wil Plaatselijk Belang Sibculo, samen met woningstichting Vechtdal Wonen en de gemeente Hardenberg, graag weten hoe groot de behoefte aan nieuwbouw is in het dorp. Om dat te peilen is was er woensdagavond een informatieavond in De Horst. ,,Iedereen heeft zijn of haar zegje kunnen doen.”

  1. Zo was een flatje in Hardenberg het distributiepunt voor wietkwekerijen in Oost-Nederland
    PREMIUM

    Zo was een flatje in Hardenberg het distribu­tie­punt voor wietkweke­rij­en in Oost-Nederland

    Een centraal distributiepunt voor de bevoorrading van meerdere wietkwekerijen in Oost-Nederland stond volgens het Openbaar Ministerie in 2017 in Hardenberg. In totaal zes verdachten verschijnen vandaag en morgen voor de strafrechters in het onderzoek met de vreemde naam ‘Honda Civic’, dat draait om de vondst van in totaal vier kwekerijen in Olst, Hardenberg en Staphorst in januari en april 2017.

Vechtdal